L'AFA La Mirada espera "voluntat política" per fer realitat l'escola

Després que s'hagin desestimat les mesures cautelars que havia demanat ADENC per aturar l'edificació de La Mirada, l'associació demana accelerar la construcció de l'escola

L'AFA La Mirada ha celebrat que el jutjat contenciós administratiu núm. 10 de Barcelona hagi aixecat les mesures cautelars que havia demanat l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per aturar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres. Tot i això, el jutjat dona 15 dies a ADENC per recórrer contra la sentència, que no és ferma. Amb això, l'associació ha demanat "voluntat política" per reprendre les obres de construcció i poder edificar l'escola, que acumula 8 anys d'entrebancs.

Més info: S'aixequen les mesures cautelars que impedien començar a construir la Mirada

Marc Gilbert, president de l'AFA La Mirada, ha vist amb bons ulls la decisió del jutjat contenciós administratiu núm. 10 de Barcelona: "Estem molt contents, ja que era una gran pedra a la sola de la sabata. Esperem que hi hagi la voluntat política per reprendre la construcció de l'escola i acabar per fi amb aquesta història que està fent entortellar no només el barri de Volpelleres, sinó tota la ciutat".

D'altra banda, Gilabert ha demanat accelerar la construcció: "Creiem que aquesta ubicació és la millor perquè l'escola estigui construïda al més aviat possible. L'altra alternativa proposada és va avaluar tècnicament i sembla que deixar dues escoles juntes [en referència a l'Escola l'Olivera] té més pegues tant urbanísticament com pel trànsit". A més, el president ha destacat que amb aquesta ubicació "augmenta un 3% la superfície de zona verda arran de la repoblació d'arbres".

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

Finalment, l'AFA La Mirada ha explicat que aquests 8 anys de retards estan portant maldecaps al veïnat de Volpelleres: "El veïnat cada vegada està més incòmode, ja que l'escola, que actualment es troba amb mòduls al parc de la Guineu, creix any rere any, agafant més espai del parc i totes les incomoditats que això comporta". Amb tot, Gilabert ha assegurat que l'associació estarà present en l'audiència pública del ple municipal de novembre, que té lloc el dilluns 20, amb l'objectiu de saber quin és el compromís del consistori i ha sol·licitat a Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), alcalde de Sant Cugat, que procedeixi "a signar el decret d'alcaldia per aixecar la suspensió temporal i activi les obres".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem