S'aixequen les mesures cautelars que impedien començar a construir la Mirada

El jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona ha desestimat les mesures que impedien el trasplantament d'arbres i que havien aturat les obres de la Mirada el novembre del 2022

El jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona ha desestimat les mesures cautelars que havia demanat l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per aturar la construcció de l'escola la Mirada, segons ha pogut saber el TOT. L'ADENC havia interposat una demanda per aturar les obres i la jutgessa havia admès a tràmit aquestes mesures cautelars, l'Ajuntament va apel·lar la decisió, i ara, el jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona ha desestimat la petició de les entitats ecologistes. Cal recordar que les mesures afectaven els trasplantaments i la tala d'arbres que s'havien començat a fer el novembre del 2022, i no la construcció de l'edifici en si. D'aquesta manera, amb la desestimació d'aquestes mesures cautelars l'Ajuntament podrà continuar la tala i el trasplantament d'arbres. El tribunal dona 15 dies a ADENC per recorre la sentència que no és ferma. (Més endavant, més informació) 

La sentència, a la qual ha tingut accés al TOT conclou que desestima el recurs d'ADENC. "Aquesta descripció i condicions dels treballs de trasplantament posa de manifest la cura amb què l'Ajuntament afronta aquestes tasques. És per això que aquesta descripció de les tasques a realitzar en cap moment entra en contradicció amb les previsions de la modificació puntual sobre aquest trasplantament". 

Més info: L'AFA La Mirada espera "voluntat política" per fer realitat l'escola

Tot i això, ara per ara, encara hi ha dos contenciosos més per resoldre, un sobre el canvi de planejament, però els tribunals no van interposar mesures cautelars, la qual cosa significa que el procés de construcció de la Mirada podria continuar fins que no hi hagi resolució definitiva.

De moment, ADENC ha declinat fer declaracions al TOT a l'espera d'una reunió amb l'alcalde aquesta setmana. Per la seva banda, aquest mitjà està a l'espera de declaracions de l'Ajuntament. Tot i això, l'alcalde en el ple municipal ha reconegut que les cautelars han caigut. "Hi ha unes mesures cautelars que han caigut". I ha explicat que aquest dimarts, 21 de novembre, es reunirà el govern per decidir quin és el proper pas. 

D'altra banda, el PSC ha emès una nota de premsa on celebra la retirada de les cautelars i fa una petició al govern. "Exigir al govern municipal que no demori el reinici de les obres per a la construcció de l'escola".

Captura de pantalla 2023 11 20 a las 13.17.37

 

Cronologia de la problemàtica de la Mirada.

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem