L'Agència Internacional de l'Energia té com a referent la ZEM Rambla del Celler

Sota la iniciativa CHESS SETUP, l'Ajuntament de Sant Cugat ha assolit reduir fins a un 50% el consum energètic per aclimatar la piscina gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids

El pavelló de la ZEM Rambla del Celler és considerat un model de referència global de sistemes d'energia termo-solar per a l'Agència Internacional de l'Energia, gràcies a la reducció del consum energètic de la piscina climatitzada mitjançant 160 panells que utilitzen l'energia tèrmica i elèctrica.

La iniciativa, sota la prova pilot CHESS SETUP, liderada per l'àmbit de Qualitat Urbana i finançada per la Comissió Europea, utilitza noves tecnologies en la producció d'energia neta per així optimitzar l'ús de l'energia i climatitzar la piscina del centre esportiu.

D'aquesta manera, els 160 panells instal·lats a la teulada del pavelló de la ZEM Rambla del Celler emmagatzema l'energia produïda mitjançant una bomba de calor d'alta eficiència que substitueixi l'actual caldera de gas. Amb això, s'aconsegueix reduir al voltant del 15% de tot el consum tèrmic actual de la instal·lació i la producció d'energia elèctrica permet subministrar l'excedent pel correcte funcionament de tot el complex.

Amb tot, l'Agència Internacional de l'Energia està estudiant la capacitat de producció energètica del sistema entre les 28 economies més avançades del món per garantir el subministrament energètic i en cas que sigui productiu, s'intentarà implementar a altres edificis municipals.

 
 
 
Comentaris

Destaquem