Aitana Altuna: "Des del Consell intentem aconseguir un local per als joves"

El Consell de Joves és un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament en el qual els joves de la ciutat poden expressar la seva opinió, així com fer noves propostes per millorar Sant Cugat

El Consell de Joves 13/16 es va constituir el passat 13 de novembre. El TOT Sant Cugat entrevista a Aitana Altuna, de 14 anys i estudiant de l'IES Joaquima Pla i Farreras, i a Pau Blasco, de 15 anys i de l'IES Arnau Cadell, vicepresidents del consell.

Què us va empènyer a entrar a formar part del Consell de Joves?
Aitana Altuna (A. A.): Saber que podem contribuir a millorar la ciutat on vivim i a fer que els joves estiguem més contents.

Pau Blasco (P. B.): Abans havia fet de delegat de la classe i em vaig pensar que seria una mica això, recollir les idees de la gent i veure el que opinaven la majoria i donar-los veu.

Aquest any sou els vicepresidents del consell, com heu arribat a tenir aquest càrrec?
A. A.: Es va fer una votació democràtica que vam votar tots els membres del consell i vam sortir nosaltres.

Enguany l'Ajuntament, us ha fet diversos encàrrecs, centrats en la participació, l'oci, l'esport... com ho veieu?
P.B.: Sobre el tema de l'esport ho veig com una oportunitat de fer coses noves, perquè crec que li falten coses d'esport a Sant Cugat cap als joves. Més esdeveniments que acullin a molta gent. Que es faci alguna cosa gran, 3 o 4 vegades l'any, crec ajudaria molt. Com la marxa que hi havia, seria la Marxa juvenil, o una cursa per la Marató, alguna cosa d'aquestes...

A. A.: Veig com una oportunitat per donar a conèixer els esports que ja estan a Sant Cugat, però que no estan del tot popularitzats.

I pel que fa als altres encàrrecs?
A. A.: Amb l'encàrrec que es refereix a la participació hem de repartir dels diners que estan destinats al Consell de Joves. - El Consell de Joves rep 5.000 euros cada any del pressupost. En els darrers anys s'ha guardat aquesta partida. Ara, el Consell suma més de 15.000 euros i durant aquest any decidirà en què destinar-los-.

Quines propostes oferiríeu vosaltres?
P. B.: Algun acte musical, algun concert... Potser donar a conèixer alguna activitat que es fa, imprimir uns quants cartells que parlessin sobre algun tema que ens interessés, com per exemple, podria ser el bulling. O unes xerrades a les escoles...

A. A.: Des del Consell ja fa un temps que intentem aconseguir un local per a joves i estaria bé destinar aquests diners a això. Tindríem per començar.

Pel que fa a l'oci, que proposaríeu aquest any?
P. B.: Un altre concert tipus el que fa Flaixbac, que ja es fa. Alguna altra cosa així, perquè que només hi hagi el Flaix i el Holi... un és al final del curs i l'altre per Festa Major i en tota la resta de l'any ja no hi ha cap concert que sigui com Flaixback o festival. Jo crec que falten coses d'aquestes.

A.A.: Jo trobo molt a faltar el teatre aquí a Sant Cugat, perquè sempre hem d'anar a Barcelona. Potser és molt personal, perquè m'agrada molt el teatre, però que vinguessin obres més per a públic més jove, com les que trobem al Poliorama i d'altres sales.

Com encarareu les sessions de treball?
P. B.: Farem 6 sessions i una final. En una sessió plantegem el tema i discutim que és el més important, el que hem de consultar amb enquestes.... i en l'altra sessió recollim els resultats i valorem entre tots el que s'ha decidit.

Què creieu què falta a Sant Cugat?
A. A.: Crec que ens falta algun lloc que poguéssim anar els joves, tipus un local, però que poguessis fer coses com jugar a bitlles, prendre alguna cosa calenta, que ho trobes a faltar, perquè quan quedes a l'hivern no saps on anar...

Com si fos un centre comercial però sense botigues?
P. B.: Sí, seria això, però que tingués un bar, llocs per asseure's, alguna cosa així, on poguéssim quedar i estar tota la tarda el divendres a la tarda o el dissabte.

Creieu que el Consell de Joves és una bona eina perquè des de l'Ajuntament, els polítics us tinguin més en compte? 
P. B.: A mi m'agradaria que hi hagués més reunions o més contacte amb els polítics directament, però és molt difícil, perquè normalment els polítics o qualsevol persona de l'Ajuntament que tingui càrrecs importants té moltes coses a fer i entenc que és difícil, però amb el que fem ara és molt. I sí que se'ns té en compte.

A. A.: Jo també crec que se'ns té en compte i si volem contactar amb ells, també tenim a la Vera i al Manel Turón (de l'Oficina Jove de l'Ajuntament de Sant Cugat) que si tenim algun problema els ho diem.

Serveix d'alguna cosa el que vosaltres decidiu? Les conclusions que vosaltres presenteu a final de curs, on van a parar?
A. A.: A la ciutat de Sant Cugat. Ens tenen molt en compte. Jo pensava que no farien res, però vam proposar de fer un espai per fer esport a Mira-sol i l'han fet.

P. P.: Jo crec que sí.

Tots els joves de Sant Cugat haurien de passar en algun moment pel Consell de Joves de la ciutat?
A. A.: És una mica difícil que passin tots.

P. P.: Estic segur que hi ha gent que no li interessa per res, que és la típica que passa de tot. Estic segur però, que hi ha molta gent que voldria donar la seva opinió i estaria molt bé tenir a més gent, però seria molt més difícil fer les coses.

Després del Consell de Joves, us agradaria continuar involucrats en les decisions de la ciutat?
P. P.: Crec que sí que seria important. Crec que a tothom li agradaria poder donar la seva opinió, és una cosa que a la majoria de gent li importa moltíssim dir la seva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem