El Consell de Joves treballarà sobre l'oci, l'esport i la participació

L'òrgan consultiu té per objectiu donar veu als joves d'entre 13 i 16 anys de Sant Cugat per desenvolupar polítiques adaptades a les seves necessitats

L'Ajuntament ha fet tres encàrrecs al Consell de Joves 13/16 de Sant Cugat per tal que els treballin durant el curs.

En concret els ha demanat que treballin sobre la inversió participativa, que es farà en dues etapes, ja que requereix la participació, l'opinió i les prioritzacions de tot el segment d'edat entre els 13 i els 16 anys.

El segon encàrrec, que l'ha escollit directament el Consell constituït aquest dilluns 13 de novembre, és l'oci i l'esport a Sant Cugat. Els joves treballaran en diferents sessions i comptarà amb l'ajuda de tècnics esportius.

Finalment, el Consistori ha demanat als 24 joves que formen el Consell que estudiïn i proposin alguna fórmula concreta de participació per a joves un cop acabada l'ESO, que després es desenvoluparà des de l'Ajuntament. 

El regidor d'Esports i Joventut, Eloi Rovira, ha destacat que “el consell de Joves 13/16 és l’òrgan representatiu dels nois i noies de la ciutat. No és una representació menor ja que a Sant Cugat, gairebé el 25% de la població té menys 18 anys. L’experiència dels anys anteriors ha estat molt profitosa.” El regidor ha afegit que “aquest espai de participació és la via per vehicular les opinions i propostes del col·lectiu de joves de la ciutat, i permet que coneguem de primera mà els seus interessos".

Serà a final de curs quan el Consell exposi les seves conclusions i les propostes al Consistori. En aquest cas, cal recordar que diverses activitats de la Festa Major, com el Holy Festival o d'altres relacionades amb l'esport, han sortit de propostes del Consell de Joves d'altres cursos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem