Així s'allarga la vida d'una rosa

Tallar la tija en diagonal aproximadament un centímetre, és una de les claus

Les roses són unes de les protagonistes de Sant Jordi juntament amb els llibres. Encara que per raons òbvies el llibre és guarda fàcilment i la vida de la flor és molt més curta, la durabilitat de la rosa es pot allargar amb uns petits trucs, segons assenyalen els floristes.

1. Abans de posar-la en aigua i amb l'objectiu d'evitar que comenci a marcir-se ràpidament, hem de tallar la tija en diagonal aproximadament un centímetre. Això facilita que la flor absorbeixi més aigua. El tall en diagonal es pot anar fent durant els dies posteriors tallant un centímetre cada vegada. 

2. La rosa s'ha de conservar sempre en aigua neta, la que surt de l'aixeta és perfecte. És important enretirar les fulles i els pètals que puguin anar caient a l'aiguat. Per mantenir la puresa de l'aigua es pot canviar cada dos dies. S'ha de tenir en compte que l'oxigen cicatritza el tall, pel que cada vegada que es treu la flor de l'aigua comença el procés de cicatrització, així que s'ha de treure el mínim possible de l'aigua per no tapar l'entrada d'aigua a través del porus. 

3. La rosa necessita llum, però no sol directe. Per allargar la vida de la rosa, la millor opció és apartar-la dels rajos de sol

Més informació
 
Comentaris

Destaquem