Així s'ha viscut el cap de setmana de Carnaval a Sant Cugat

El Ball de Gitanes i les Comparses han reunit a milers de persones pels carrers de Sant Cugat

Sant Cugat ha viscut un cap de setmana intens, i això ha estat culpa de les ganes de Carnaval que s'havien acumulat. Milers de persones han sortit al carrer per gaudir de les activitats que hi havia preparades; el Cercatasques, el Ball de Velles i el Ball de Gitanes, les rues de Comparses, el Ball de Gitanetes... sempre acompanyades de música, festa i un bon rotllo contagiós. No obstant, el Carnaval va donar el tret de sortida el Dijous Gras, quan el Gall va baixar del Monestir per coronar-se Rei d'aquesta setmana de disbauxa.

Més info: El Gall pren el poder a l'alcaldessa i dona el tret de sortida El Carnaval 2023

Inici del Carnaval. FOTO: Ale Gómez

Després de molts assajos previs i reunions amb la colla, el dissabte al matí els balladors de gitanes van posar en pràctica tot l'après i van donar color i moviment a la plaça d'Octavià amb el tradicional Ball de Gitanes. 528 balladors que van haver de repartir-se en dos torns per problemes d'espai, però acompanyats, tant el primer com el segon torn, d'una càlida rebuda per part de la gent de la plaça.

Més info: 528 balladors han participat en el Ball de Gitanes de Sant Cugat

Ball de Gitanes. FOTO: Ale Gómez

Els carrers de Sant Cugat van omplir-se de colors i música amb les comparses infantils, familiars i les d'adults. Gent de totes les edats va reunir-se al punt de trobada amb les seves disfresses per sortir camí a la plaça Octavià, on van anunciar els guanyadors.

Més info: Les comparses han tenyit de color el vespre de Carnaval a Sant Cugat

Rua de Comparses. FOTO: Ale Gómez

El diumenge al matí ha estat el torn dels més petits per ballar les Gitanes, en aquest cas, el Ball de Gitanetes. Amb calidesa i complicitat, la plaça del Monestir ha rebut als balladors i, en acabar, el públic també s'ha unit a ballar al centre de la plaça.

Més info: Els més petits de Sant Cugat agafen el relleu de les gitanes amb el Ball de Gitanetes

Ball de Gitanetes. Foto: Ale Gómez

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem