L'Ajuntament demana responsabilitat a la ciutadania davant les noves restriccions

L'ens municipal aplicarà les noves restriccions dictaminades per la Generalitat i tancarà tots els seus equipaments municipals a les 23 hores

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat, el divendres 16 d'octubre en roda de premsa, el seu suport a la ciutadania davant de les noves restriccions aplicades per la Generalitat de Catalunya, unes restriccions que pretenen reduir la interacció social durant els pròxims 15 dies amb l'objectiu d'aturar la progressió de la COVID-19.

 

Més info: Restriccions a restauració i comerç a l'espera de la decisió del TSJC

D'aquesta manera, l'alcaldessa Mireia Ingla, juntament amb Pere Soler (tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat Ciutadana) i Núria Gibert (tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat) han volgut fer una crida a la ciutadania perquè redueixi la interacció social per frenar el creixement de la COVID-19.

"Reduir la interacció social és ara mateix l'única manera de frenar aquest mal que ens acompanya des de fa 7 mesos. La responsabilitat que hem demostrat fins ara ha de pujar un esglaó més per evitar decisions més dràstiques, sobretot, per al sector de la restauració. La responsabilitat ens dona força" ha explicat Mireia Ingla.

Així doncs, els bars i restaurants romandran tancats durant 15 dies i es frenen també les classes presencials a les universitats, es prohibeixen les trobades amb més de 6 persones i es redueix l'aforament al 50% en actes de culte, entre altres restriccions ratificades, el divendres 16 d'octubre, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Més info: El TSJC ratifica totes les restriccions del Govern per frenar la Covid-19

"Ens hem reunit amb els diferents sectors afectats per expressar tot el nostre suport i empatia, conscients que l'actual situació és molt complicada. Són moments difícils, però volem insistir que és imprescindible reduir la interacció social. Tanmateix, estem convençuts de la responsabilitat individual que hem exercit sempre i sabem que així seguirà sent" ha afegit Ingla.

D'altra banda, i en clau santcugatenca, l'Ajuntament, a més d'aplicar les diferents restriccions dictaminades per la Generalitat de Catalunya, farà extensiu el tancament a les 23 hores dels equipaments culturals a la totalitat dels equipaments municipals i suspendrà totes les activitats al carrer.

Més info: 12 preguntes i respostes sobre les noves restriccions a Catalunya

Finalment, Mireia Ingla ha volgut fer valdre la tasca realitzada per les escoles i instituts de Sant Cugat: "Tenim posats tots els nostres esforços perquè el curs escolar es pugui seguir realitzant de manera normal i, dins l'actual situació de gravetat, tenim tot l'optimisme en què serem capaços que aquesta activitat essencial puguin continuar amb normalitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem