Ajuntament i veïns arriben a un consens per reduir la tala d'arbres

L'Ajuntament ha talat 70 arbres del carrer Mariné i volia talar una 40a més al carrer de Sant Eduard

La tinenta alcalde de Serveis Urbans, Cristina Parira, i diversos veïns de l'Eixample sud es reunien aquest dimarts, 28 de febrer, per mirar de trobar el consens pel que fa a la tala d'arbres que s'està duent a terme en aquest barri. 

En una intervenció al torn de participació ciutadana del ple municipal del passat 20 de febrer, diversos veïns de la zona van demanar a l'Ajuntament que aturés la tala d'arbres que tenien prevista executar al carrer de Sant Eduard, després que al carrer Mariné s'haguessin talat 70 arbres dies abans.

L'actuació respon a un projecte de l'Ajuntament per tal de millorar les voreres a l'Eixample. Tot i així, i tal com es va comprometre Paraira en el ple, el Consistori ha refet la proposta. 

Durant la reunió d'aquest dimarts, en la qual els veïns també van aportar una possible proposta, Paraira ha explicat al TOT Sant Cugat que "vam arribar a un consens de com hauria de ser el projecte definitiu. Va ser una reunió positiva". 

Entre altres coses, durant la reunió es va parlar de la necessitat de garantir l'accessibilitat en aquestes voreres, un fet que, fins ara, tal com estaven col·locats molts dels arbres no ho garantien. Ara, amb aquest projecte tal com apunta Paraira, "garantim els mínims que marca la normativa". 

Pel que fa als carrers de Sant Eduard i Mariné s'ha arribat a dues conclusions. D'una banda, al carrer de Sant Eduard no es talaran tots els arbres i es conservarà l'arbrat d'una de les voreres. L'altra vorera s'ampliaria, tot i que això comporti la pèrdua de llocs d'estacionament. En els pròxims dies el Consistori presentarà un nou projecte d'aquest carrer que aportarà la plantació de nous arbres i quants llocs d'aparcament es perdrien. 

Al carrer Mariné, en què ja s'han talat 70 arbres, el Consistori proposa eixamplar la vorera que és més ample una mica i poder, així, plantar nous arbres.

Pel que fa al projecte que ha sorgit d'aquesta reunió, Paraira considera que es tracta d'un "projecte que queda més enriquit i millor, va haver-hi aportacions molt bones". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem