L'Ajuntament lliura portàtils a alumnes que no en tenen per garantir el dret a l'educació

Sant Cugat engega un projecte per lluitar contra la bretxa digital entre l’alumnat i fa una crida a la ciutadania a donar portàtils en desús

Amb l’objectiu de lluitar contra la bretxa digital entre l’alumnat de Sant Cugat, l’Ajuntament ha engegat un projecte per fer arribar ordinadors portàtils i connexió a internet a aquells estudiants que ho necessitin. La voluntat del Consistori és garantir que tothom pugui continuar estudiant en línia mentre els centres educatius estiguin tancats pel confinament.

El projecte va dirigit a alumnes d’educació primària, de secundària, de l’escola d’adults i dels programes de Formació i Inserció. Per fer realitat aquest propòsit, l’Ajuntament calcula que necessita més d’un centenar d’ordinadors i de connexions a internet i fa una crida a la ciutadania per donar portàtils en desús.

Més info: Les aules es buiden però l'ensenyament continua

 

L’Ajuntament està acabant de perfilar el sistema per oferir accés a internet a aquests alumnes. Molt probablement, serà repartint gratuïtament aparells USB amb connexió wi-fi. Aquest servei també s’oferirà en el cas que es disposi de portàtil però no d’accés a internet.

Més info: Castellví, director de l'Escola La Floresta, explica com ensenyen amb les escoles tancades

Crida a la població

El lliurament de portàtils es farà a través de la plataforma Labdoo.org, que des de l’inici d’aquest curs 2019/20 ja funciona a Sant Cugat. Aquesta ONG ha creat una xarxa humanitària que s’encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives lliures i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

 

A partir d’ara, però, l’Ajuntament repartirà els ordinadors portàtils que es recullin a Sant Cugat a través de Labdoo entre l’alumnat de la ciutat que en tingui necessitat. Per aquest motiu fa una crida a tota la població perquè aporti portàtils en desús que puguin ser reaprofitats per alumnes santcugatencs i santcugatenques.
 
Per fer-ho, es demana seguir aquests passos:

  • Sanejar el portàtil en desús i omplir-lo de programes educatius que ofereix Labdoo (es una operació fàcil i que es fa en poca estona: les instruccions es poden trobar al web de Labdoo.
     
  • Un cop el portàtil estigui sanejat i carregat amb programes educatius, cal contactar amb Labdoo a través de correu electrònic perquè el vinguin a recollir. També es pot fer arribar qualsevol pregunta a aquesta adreça electrònica.
     

En cas de no saber-lo sanejar, Labdoo també ofereix la possibilitat de passar a buscar el portàtil en desús per les cases (enviant prèviament un correu electrònic). A més a més, la seu de la Policia Local també és un punt de recollida d’ordinadors portàtils en desús (estiguin o no sanejats).

 
 
Comentaris

Destaquem