L'Ajuntament vol mantenir els àpats a domicili, després de la renúncia de l'empresa

L'empresa que s'encarregava fins ara d'aquest servei l'ha deixat i l'Ajuntament està treballant amb una nova licitació

L'empresa concessionària del Servei d'Àpats a Domicili, Fundesplai, va informar els usuaris que a partir del 10 de març deixaria d'oferir aquest servei que dona l'Ajuntament de Sant Cugat. Tot i això, l'Ajuntament vol mantenir aquesta prestació social, però, de moment, alguns usuaris han deixat de rebre el servei i no saben què passarà amb aquest, ja que de moment no han rebut cap notificació municipal i no estan rebent el servei. Aquesta prestació va començar a prestar-se durant la pandèmia, i ara per ara, està en procés de licitació per part de l'Ajuntament, perquè s'havia acabat la concessió a l'empresa que fins ara cobria aquesta necessitat. "El que farem en aquest impàs és enviar una carta per explicar la situació i  buscarem solucions a cadascú dels casos. Es poden mirar d'adaptar altres serveis perquè hi ha les treballadores socials al darrere", va explicar el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro.

Tot i aquesta situació, la prestació no perilla, segons informa el consistori." És un servei nou que es va obrir durant la pandèmia, per donar resposta als aïllaments d'algunes persones. Es va detectar que es necessitava aquest servei, potser eren usuaris que no necessitaven un Servei d'Atenció Domiciliària per uns nivells de dependència elevat, però si eren persones amb un nivell de dependència menor amb relació a tenir una bona alimentació i iniciem aquest servei. Independentment de la pandèmia i de les restriccions, aquesta necessitat perdura en el temps i veiem que és una necessitat de la ciutat".

Una vuitantena de persones es beneficien del Servei d'Àpats a Domicili, una prestació que l'Ajuntament ofereix a aquelles persones amb algun tipus d'impediment, o bé per accedir a una dieta equilibrada, o bé per aquells usuaris que per qüestions de mobilitat no poden anar a fer una compra en condicions. El cost del servei és d'uns 150 mil euros anuals i s'espera poder fer la licitació del servei en els mesos vinents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem