Al punt de mira una actuació policial per reduir un home a Sant Cugat

L'Ajuntament ha obert una informació reservada per valorar l’actuació policial

La Policia Local ha immobilitzat a un home, veí de Sant Cugat, davant el mercat de Torreblanca, mentre esperava reforç policial. 

Els fets, tal com han explicat fons municipals, han començat amb una infracció de trànsit de l'home immobilitzat. Després d'aparcar en zona de càrrega i descàrrega, un agent de la Policia Local se li ha aproximat per recordar-li que estava prohibit aparcar allà i per posar-li una multa. Ha estat llavors, quan el senyor, segons la versió del Consistori, ha començat a increpar i insultar al policia.

Minuts després, l'home, ha entrat al mercat i en sortir ha vist a l'agent multant al vehicle que estava estacionat al costat del seu i ha tornat a insultar i increpar a l'agent de la Policia Local. Ha estat llavors quan l'agent ha decidit demanar-li la documentació i aquest s'hauria negat. 

En aquest moment, l'agent ha immobilitzat al veí santcugatenc mentre esperava reforços dels seus companys. Després d'aquest incident, la Policia Local li ha imposat un expedient sancionador per 'falta de respecte i consideració cap a un agent de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions'. 

A més, des del Consistori informen que s'ha obert una informació reservada per valorar l’actuació policial. L’Ajuntament vol, d’aquesta manera, valorar si l’actuació respon als protocols establerts per la Policia Local. 

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha demanat explicacions al govern per aquesta actuació. Tal com ha explicat el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, al TOT Sant Cugat "a priori, veient el vídeo creiem que és una actuació desproporcionada. Esperem que el govern aclareixi què ha passat. Actuacions com aquestes, a priori, sense més informació no són correctes. Volem que l'Ajuntament prengui les mesures corresponents en cas que el policia no hagi actuat correctament". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem