Els sindicats de policies defensen l'actuació del policia local

La polèmica actuació policial s'ha fet viral a través d'un vídeo que ha corregut per les xarxes

El Sindicat Autònom de les Policies Locals (SAP-PL), el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) i l'Associació de Caps i Comandants de les Policies Locals de Catalunya han defensat l'actuació del policia local de Sant Cugat que dilluns va reduir a un home, després d'advertir-lo que havia estacionat malament el seu vehicle i que aquest el comencés a increpar i a insultar.

En un comunicat enviat aquest dijous 29 de juny, han remarcat que "els nostres sindicats recolzen i donen suport a l'actuació policial efectuada pel company membre de la plantilla de Sant Cutat. Recordem que les imatges difoses per les xarxes socials constitueixen una versió intencionadament parcial i esbiaixada dels fets, pel fet que només es recull la part final de l'actuació".

En aquest sentit, han justificat que el policia es va veure obligat a "reduir a una persona en actitud molt violenta usant el mínim de força indispensable", i han apuntat que hi ha diversos testimonis que han afirmat que la resposta policial va ser en tot moment congruent, oportuna i proporcionada.

A més, afegeixen que el ciutadà "ha protagonitzat diversos fets de similars característiques i que no és la primera vegada que s'enfronta a possibles sancions" per falta de respecte i poc civisme en el tracte amb els treballadors públics i amb els seus conciutadans, uns comportaments que presumptament hauria tingut cap a l'agent vallesà.

Els sindicats han subratllat els més de 30 anys de servei del policia local amb "una trajectòria impecable" i que continua treballant amb normalitat, estant a l'espera de la resolució de la investigació interna.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem