Al voltant d'un centenar de jubilats es mobilitzen davant el consistori

Entre els temes tractats per l'assamblea hi ha l'IBI, la creació de la "targeta del jubilat", el pagament del transports als hospitals de dia i l'equiparació de la pensió amb el SMI

La Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Sant Cugat s'ha reunit a la plaça de la Vila, com cada dilluns a les 12 del migdia, des del 15 de gener. Aquesta plataforma, que congrega una part dels aproximadament 12.000 jubilats i pensionistes de Sant Cugat, ha realitzat una nova assemblea davant de l'ajuntament aquest dilluns 26 de març.



Després de més de dos mesos, el Secretari d'Organització de la plataforma, Segundo Iglesias Millán, destaca l'èxit de la iniciativa dient que "cada dia s'incorpora gent nova a la Plataforma. Tot i que no tenim cens, per la dificultat de dur-lo a terme, ja hi ha 275 afiliats". Pel que fa a les reunions amb el consistori, destaca que "la reunió amb l'alcaldessa ens va agradar molt perquè va parlar d'una sèrie de mesures a escala d'Ajuntament, pura i simplement".

Pancarta de la concentració. FOTO: Toni Alfaro.

Iglesias, que indica que s'està treballant en millores molt destacables pels jubilats juntament amb el govern municipal, com per exemple "una 'targeta del jubilat' que comporta descomptes en qualsevol comerç de Sant Cugat" que ja està en fase d'implementació. Tot i això, argumenta que queda molt per fer i que hi ha mesures importants que encara no s'han explorat: "necessitem un hospital de dia i una sèrie de residències per la gent gran a Sant Cugat que no tenim", diu a tall d'exemple.



En la sessió s'ha debatut sobre l'IBI, un assumpte sobre el qual l'Ajuntament no pot intervenir per ser d'abast estatal, tot i que ja dóna una ajuda econòmica segons la renda. També s'ha parlat de la targeta del jubilat, d'una ajuda perquè els jubilats puguin pagar el transport als hospitals de dia i de l'aplicació de la pensió de viudetat amb el salari mínim interprofessional, i la necessitat d'explorar aquesta equiparació per tots els pensionistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem