Avis i àvies s'uneixen en la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat

Primera assemblea de la plataforma de lluitar per unes pensions dignes

Els avis i àvies de Sant Cugat s'estan organitzant per consolidar un moviment social amb l'objectiu de reclamar unes pensions dignes. Després d'algunes setmanes concentrant-se davant l'ajuntament, aquest dijous, 15 de febrer, es va celebrar la primera assemblea de Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat. Un centenars de persones grans va omplir la Casa de Cultura.

"Hi ha preocupació i la gent s'està movent. Aconseguirem consolidar el moviment", destaca Juan Merino, de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat. Merino celebra la implicació de les persones grans del municipi: "Cada dia estem més preocupats, la gent està molt indignada i ara cal coordinar-nos".

Els objectius de la Plataforma passen per aconseguir unes pensions dignes i recuperar poder adquisitiu perdut durant la crisi. "Hem perdut qualitat de vida", explicava Juan Merino en una entrevista al TOT. Gent de pobles com Badia del Vallès o Cerdanyola s'han posat en contacte amb el grup santcugatenc per informar-se de com crear un col·lectiu similar.

Un dels objectius del col·lectiu és ampliar la base social i buscar el suport de més pensionistes i jubilats del municipi. "Nosaltres no pararem, la mobilització serà contínua durant tot l'any", recalca Merino. Cal recordar que els pensionistes es concentren tots els dilluns a les dotze del migdia a la plaça de la Vila.

La Plataforma busca també el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat en la seva lluita i una representació del grup prendrà la paraula en el torn de participació ciutadana del ple municipal del 19 de febrer. De fet, hi haurà dues mocions relacionades amb les pensions d'ERC i del PSC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem