Alumnes del Viaró guanyen el 1r premi al millor projecte científic de la First Lego

L'equip Ypsilon Viaró aconsegueix aquest reconeixement en la final mundial disputada a St. Louis

L'equip Ypsilon Viaró, integrat per nou alumnes de l'escola Viaró, han aconseguit el primer premi al millor projecte científic (1st Research Award) en la final mundial de la First Lego League (FLL), a St. Louis (Estats Units). La FLL és un concurs que combina robòtica, reptes d'investigació, resolució de problemes i ciència. 

En el concurs d'enguany de la First Lego League es va plantejar un repte basat en el tractament de residus (Trash Trek). L'equip ha desenvolupat un projecte científic que consisteix en un microorganisme que s'alimenta de residus orgànics alts en carbohidrats, la Kombutxa. A partir d'aquest fong, compost per un 92% d'aigua i un 8% de cel·lulosa, els alumnes són capaços d'obtenir paper.

Però a més de defensar el seu projecte científic, el concurs també consta de dues parts més. Una d'elles és una prova contrarellotge amb un robot dissenyat amb peces de LEGO, que ha de resoldre una sèrie de missions relacionades amb el Trash Trek. Al concurs també puntuen els valors FLL, com són l'amistat, el respecte, el treball en equip o la coopertició. Ypsilon Viaró ha expressat aquests valors mitjançant un rap.

Els integrants de l'equip són Ignacio Elías, Toni Bosch, Jose María Gallostra, Alejandro Karatzas, Jaume Gázquez, Ignasi Vilà, Javier Sánchez, Víctor Carroggio i Manuel Santomà.

 

Així ens va explicar Ypsilon Viaró en què consisteix el seu projecte:

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem