7 alumnes de l'Arnau Cadell reben el premi a l'emprenedoria a la First Lego League

Aquesta és la primera vegada que l'equip UBUNTU, format per 7 alumnes del centre, ha participat en aquesta competició basada en la ciència i la tecnologia

L'equip UBUNTU format pels alumnes de l'Arnau Cadell, Pau Botines, Marc Expósito, Víctor Ferrer, David González, Dani Sánchez, Dani Ortet i Amadeu Torrens, ha rebut el premi Fundació Princesa de Girona a l'Emprenedoria en el torneig de la First Lego League.

Un premi que reconeix la iniciativa i la confiança, entre altres aspectes, que l'equip ha dipositat durant el torneig celebrat a Barcelona, el passat cap de setmana del 18 i 19 de febrer. El torneig és el punt final a diversos mesos de feina en tres vessants, com el científic, el de la robòtica i els valors. 

La First Lego League és un torneig internacional que té l'objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia i convidar a competir a equips d'estudiants a través de creacions de robots de Lego. Durant la competició s'avaluen diversos punts relacionats amb el disseny, la construcció i una prova de programació que se li fa al robot.

Durant el torneig, l'equip UBUNTU ha presentat una solució innovadora pel que fa a la problemàtica que hi ha a Sant Cugat amb els porcs senglars. Una solució que consistiria a inocular en arbres adults una varietat de la tòfona. I és que l'olor de la tòfona atrau els senglars, de manera que, aquests, quan s'apropen, ajuden a escampar les espores. 

Laura Fernández, una de les entrenadores de l'equip, s'ha mostrat molt satisfeta amb el resultat obtingut, tenint en compte que aquest era el primer any que UBUNTU s'hi presentava. "No ens ho esperàvem. Hi ha molts centres que hi participen i que tenen més suport que nosaltres. Però és gratificant per la feina que hem fet i per la gent que tenim al darrere".

L'Arnau Caddell, a través de l'AMPA, va recuperar la robòtica ara fa un any. Els alumnes que hi participen, juntament amb l'ajuda de diversos pares, ho fan com a activitat extraescolar.

Foto de l'equip amb el robot 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem