Amb aquestes ajudes podràs estalviar a la teva factura de l'aigua

Amb aquestes mesures, es garanteix l'accés a l'aigua per a les famílies

Els habitatges on viuen més de tres persones poden gaudir d'una bonificació per estalviar en la factura de l'aigua. I és que en funció del nombre de persones, les llars es poden estalviar diversos conceptes. A més, les famílies que disposen de carnet de família nombrosa, poden ampliar els trams de consum i estalviar encara més, ja que des de gener de 2015, s'ha ampliat l'aplicació de bonificacions per a famílies nombroses.

A banda, la tarifació especial per al concepte aigua és aplicable a habitatges on convisquin més de 3 persones. D'aquesta manera, les unitats de convivència que gaudeixin de bonificació per al concepte cànon rebran automàticament bonificació en el concepte aigua, sense necessitat de realitzar cap tràmit o gestió. En el cas dels impostos de clavegueram, podeu sol·licitar també la rebaixa a les taxes si a l'habitatge conviuen quatre o més persones i en el cas de la Taxa Municipal de Tractament de Residus, a partir de la tercera persona es bonifica un 5% per cadascuna.

 

Qui se'n pot beneficiar?

  • Llars amb més de tres persones empadronades. El titular de la pòlissa ha d'estar empadronat al municipi.
  • S'ha de tenir un comptador d'aigua individual
  • Les llars on hi viuen persones amb un grau de disminució o un nivell de dependència tenen dret a una bonificació addicional. Cada persona amb un grau de disminució del 75% o un nivell III de dependència, computa com a dues persones a l'hora de considerar l'ampliació de trams.

 

B SOREA

 

Com se sol·licita i quina documentació es necessita?

Pots fer la sol·licitud a l'Oficina Municipal de l'Aigua, a les oficines de l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) o a través de la seva pàgina web. En el cas de les persones amb discapacitat o dependència, la sol·licitud s'haurà de presentar presencialment a les oficines de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

El fons de solidaritat

Aquesta iniciativa d'Agbar i Sorea, coordinada amb els serveis socials municipals, s'aplica sobre el concepte d'aigua de la factura. Per demanar-ho, les famílies ho han de sol·licitar als Serveis Socials de l'Ajuntament.

 

Bonificacions per utilitzar els punts de recollida selectiva

Amb una factura de l'aigua, l'Àrea Metropolitana de Barcelona emet un carnet amb el qual obtenir bonificacions en la factura de l'aigua per cada cop que s'utilitza aquest servei.

 

Captura de pantalla 2018 10 31 a las 10.45.13

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem