Mira quin és el mes que els santcugatencs més aigua gasten

L'aigua és font de la vida i un recurs escàs. Les reserves d'aigua dolça, que representa únicament el 3% de l'aigua del planeta es troben majoritàriament en estat sòlid en el pol nord i el pol sud, o en aqüífers subterranis. Això fa que menys de l'1% de l'aigua dolça, sigui la que està disponible per a tota la població i els ecosistemes, pel que és necessari fer un ús i un consum responsable de l'aigua.

Amb aquesta premissa, ens preguntem quin és el consum d'aigua dels santcugatencs i el mes de l'any que més aigua es gasta, tenint en compte la tipologia de ciutat. En aquest sentit, i en dades de 2017, la ciutat de Sant Cugat va consumir 8.065.583 m³ d'aigua potable, 71.968 m³ més que el 2016.

 

 
 
BANNER JULIO (Tot Media) 300x250px



Encara que el màxim consum s'allarga des del mes d'abril fins al setembre, el pic de màxima demanda arriba al juliol, amb 913.335 m³, mentre que el febrer representa el mes amb menys consum, amb un total de 507.711 m³. El juliol és el mes de l'any què es registren temperatures més altes al municipi el que propicia més consum d'aigua i tenint en compte que durant l'agost el consum descendeix, perquè molts habitants marxen de vacances. En aquest mes de l'any la població beu més aigua, pren més dutxes refrescants, omple i renova l'aigua de les piscines i rega amb més freqüència els seus patis i jardins, ja que en el municipi coexisteixen barris amb habitatges plurifamiliars i amb cases unifamiliars. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem