contingut promocionat
La Bolera

Les activitats de la Festa de Tardor arrenquen a la tarda

La pluja d'aquest dissabte ha obligat a suspendre totes les activitats del matí

Aquest cap de setmana, la Festa de Tardor arriba a la seva 41a edició celebrant els seus 40 anys a la ciutat. Una edició que esdevé un autohomenatge a la festa més reivindicativa de la ciutat amb l'objectiu de mostrar la força del teixit associatiu de Sant Cugat. La pluja d'aquest dissabte ha obligat a suspendre les activitats del matí, tot i que la programació de la tarda no s'ha vist afectada.

Durant aquest cap de setmana, 22 i 23 d'octubre, se celebrarà al voltant del Monestir amb el lema "40 anys cantant les quaranta". Com en les passades edicions, el dissabte estarà centrat en les entitats de cultura popular i tradicional, que mostraran la seva tasca a la ciutat, mentre que diumenge, entitats, associacions i altres mostraran la seva feina a la mostra de la plaça d'Octavià.

Les activitats de la jornada es desenvoluparan en cinc espais diferents: la plaça d'Octavià, la plaça del Rei, la plaça de Pep Ventura, la Casa de Cultura i la plaça de l'Om.

A més, coincidint amb la celebració de l'aniversari de la festa, es pot visitar l'exposició "40 anys de Festa de Tardor en cartells", a la Casa de Cultura. També durant la celebració es renovarà la placa que ret homenatge a la Festa de Tardor. Una placa ubicada als jardins que porten el mateix nom. Finalment, durant aquest any s'editarà un llibre repassant els 40 anys de la Festa, com ja es va fer coincidint amb el vintè aniversari.

Un cap de setmana reivindicatiu

Els Bastoners durant la Festa de Tardor del 2015 FOTO: Lali Puig

La Festa arrenca oficialment aquest dissabte, 22 d'octubre. Una jornada que ha començat a Sant Cugat amb pluja i l'anul·lació de les activitats del matí. Així, s'han hagut de suspendre el taller de castells, la dansa de l'esbart, el ball de caparrots i capgrossos, la trobada de gitanes i la música de l'Escola de Música Tradicional. A la tarda, les activitats no s'han suspès.

Així, l'activitat es reprendrà a la plaça d'Octavià a partir de les 16.30 hores amb ball de sardanes. A continuació, serà el torn del Grup Mediterrània, els Geganters i els Bastoners. També es farà una xocolatada a les 18 hores. La demostració del Club Artística Sant Cugat tindrà lloc a partir de les 17 hores a la plaça del Rei.

A la plaça de l'Om hi haurà més dansa de Mediterrània a partir de les 19.30 hores. Després és el torn dels Trabucaires i dels Diables de Sant Cugat, que han de fer un correfoc pel centre de la ciutat. Just després del correfoc, hi haurà un concert de dansetes a càrrec de LaPortàtil.FM a la plaça de l'Om.

 

La Casa de Cultura acull la xerrada 'Madagascar... voluntaris o viatgers amb yamuna' a les 17.30 hores a la Casa de Cultura. Finalment, el grup Biel Majoral oferirà un concert al Casal Torreblanca a partir de les 20 hores.

Diumenge al carrer

La Festa de Tardor mostra la força de l'associacionisme local FOTOS: Lali Puig

L'activitat no s'aturarà el diumenge. A més de la fira d'entitats, hi ha previstes una desena d'activitats. Als Jardins del Monestir es farà una Cursa d'orientació a partir de les 10 hores. Mentre, a la Casa de Cultura, hi ha assaig obert de Pedra i Sang, i Migas Manchegas. També durant el matí els Tallers de Sílvia Servan faran una mostra de la seva feina als carrers del centre, i a la Creu del Terme es farà un Superdictat amb la Plataforma per la llengua.

A les 11 hores, a la plaça de l'Om, es presentarà el llibre Muriel Casals: La revolució dels somriures, i a la plaça del Rei hi haurà una demostració de gimnàstica rítmica del CMSC.

Pel que fa a les activitats de la plaça d'Octavià, a les 12 hores hi haurà Els Músics de Bremen a càrrec dels Tallers de Teatre Sílvia Servan, i a la mateixa hora, espectacle de Cheerleading. Ja a les 12.30 hores es farà lectura del manifest de la Festa de Tardor, i a les 13 hores, assaig obert de Pedra i sang.

A més, diferents entitats oferiran activitats a les seves parades, com ara El Mussol, Oxfam Intermón, la Coordinadora Cavis, Bon Dia Gàmbia i l'Associació Multicultural Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem