contingut promocionat
La Bolera

Una trentena d'activitats per celebrar els 40 anys de la Festa de Tardor

La festa se celebrarà els dies 22 i 23 d'octubre a Sant Cugat, amb activitats complementàries els dies previs

La Festa de Tardor arriba a la seva 41a edició celebrant els seus 40 anys a la ciutat. Una edició que esdevé un autohomenatge a la festa més reivindicativa de la ciutat amb l'objectiu de mostrar la força del teixit associatiu de Sant Cugat.

Amb el lema "40 anys cantant les quaranta", la festa se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d'octubre al voltant del Monestir. Com en les passades edicions, el dissabte estarà centrat en les entitats de cultura popular i tradicional, que mostraran la seva tasca a la ciutat, mentre que diumenge, entitats, associacions i altres mostraran la seva feina a la mostra de la plaça d'Octavià.

A més, coincidint amb la celebració de l'aniversari de la festa, enguany s'han previst tres activitats paral·leles per fer valdre el caràcter de la celebració. D'una banda, el dimarts, 18 d'octubre, s'inaugurarà l'exposició "40 anys de Festa de Tardor en cartells", a les 19 hores a la Casa de Cultura.

També durant la celebració es renovarà la placa que ret homenatge a la Festa de Tardor. Una placa ubicada als jardins que porten el mateix nom. Finalment, durant aquest any s'editarà un llibre repassant els 40 anys de la Festa, com ja es va fer coincidint amb el vintè aniversari.

Un cap de setmana reivindicatiu

La cultura popular torna a brillar a la Festa de Tardor FOTO: Lali Puig

La Festa arrencarà oficialment el dissabte, 22 d'octubre. Les activitats de la jornada es desenvoluparan en cinc espais diferents: la plaça d'Octavià, la plaça del Rei, la plaça de Pep Ventura, la Casa de Cultura i la plaça de l'Om.

A la plaça d'Octavià, durant tot el dia, hi haurà venda d'artesania de Gàmbia. A partir de les 11 hores, les entitats se succeiran per mostrar la seva feina. D'aquesta manera, es podrà gaudir d'un taller de castells, la dansa de l'esbart, el ball de caparrots i capgrossos i la música de l'Escola de Música Tradicional, al matí, i a la tarda, sardanes, gitanes, geganters i bastoners. També es farà una xocolatada a les 18 hores.


Pel que fa a la plaça del Rei, de 10 a 14 hores hi haurà una gimcana esportiva de la Coordinadora d'esports, a les 12 hores hi haurà demostració de gimnàstica rítmica i estètica, i a les 17 hores una demostració de gimnàstica artística.

A les 12.30 hores hi haurà una concentració de balladors de Gitanes a la plaça de Pep Ventura, i a les 17.30 hores es farà una xerrada a la Casa de Cultura sobre "Madagascar... voluntaris o viatgers amb yamuna".

L'activitat a la plaça de l'Om començarà a les 19.30 hores amb l'Escola de dansa del Grup Mediterrània. Després es farà el concert del grup Biel Majoral, i tot seguit, diables i trabucaires animaran la festa recorrent els carrers del centre. La nit finalitzarà amb el Sopar Cal Temerari i un concert de dansetes.

Diumenge al carrer

Lectura del Manifest de la Festa de Tardor a la Plaça d’Octavià durant la passada edició  FOTOS: Lali Puig

L'activitat no s'aturarà el diumenge. A més de la fira d'entitats, hi ha previstes una desena d'activitats. Als Jardins del Monestir es farà una Cursa d'orientació a partir de les 10 hores. Mentre, a la Casa de Cultura, hi ha assaig obert de Pedra i Sang, i Migas Manchegas. També durant el matí els Tallers de Sílvia Servan faran una mostra de la seva feina als carrers del centre, i a la Creu del Terme es farà un Superdictat amb la Plataforma per la llengua.

A les 11 hores, a la plaça de l'Om, es presentarà el llibre Muriel Casals: La revolució dels somriures, i a la plaça del Rei hi haurà una demostració de gimnàstica rítmica del CMSC.

Pel que fa a les activitats de la plaça d'Octavià, a les 12 hores hi haurà Els Músics de Bremen a càrrec dels Tallers de Teatre Sílvia Servan, i a la mateixa hora, espectacle de Cheerleading. Ja a les 12.30 hores es farà lectura del manifest de la Festa de Tardor, i a les 13 hores, assaig obert de Pedra i sang.

A més, diferents entitats oferiran activitats a les seves parades, com ara El Mussol, Oxfam Intermón, la Coordinadora Cavis, Bon Dia Gàmbia i l'Associació Multicultural Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem