Asisted crea una acadèmia per formar als seus assistents d'atenció domiciliària

L'associació santcugatenca es converteix així en la primera entitat social en tenir un centre de formació propi

Asisted, associació d'assistència domiciliària amb més de 40 anys d'experiència, ha llançat la seva pròpia acadèmia de formació per al seu equip d'assistents de persones grans o dependents. Amb aquesta iniciativa, Asisted Academy es converteix en la primera acadèmia impulsada per una entitat social per millorar un dels sectors essencials amb més potencial de creixement.

Acompanyament i formació continuada per a afrontar els reptes del sector

El programa d’Asisted Academy combina la modalitat en línia i presencial per formar a tot el personal de l'entitat amb els valors i la metodologia d’Asisted, així com eines i coneixements especialitzats que contribueixin a la millora dels seus serveis i a una major preparació dels assistents.

Tot i que la situació de pandèmia ha obligat a retardar el seu llançament, des d'Asisted asseguren que l'acompanyament i la formació continuada del seu equip permetrà adaptar el seu servei de manera proactiva als reptes actuals i del futur més pròxim.

Compromesos amb la lluita contra la precarietat

Un dels principals reptes de l'assistència domiciliària és la retenció del talent. La pandèmia ha evidenciat la importància d'aquest sector essencial i, no obstant això, continua sent un dels més precaritzats. Des dels seus inicis, Asisted lluita contra la precarietat mitjançant la selecció de personal amb vocació contractat en règim general i ara aposta per fer un pas més mitjançant una formació pròpia que permeti avançar cap a un model d'atenció social integral, més pròxim, preventiu, comunitari i eficaç. L'objectiu final és millorar la qualitat de vida tant de les persones assistides i els seus familiars, com de les que assisteixen.

Façana del local d'Asisted. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem