L'assassí de sense llars actuava amb una violència "desmesurada i gratuïta"

Els Mossos d'Esquadra han detingut al presumpte autor de com a mínim tres assassinats de rodamons a Sant Cugat

"No donava oportunitat a cap defensa. La violència era desmesurada i gratuïta". Així ha definit els crims de l'assassí de rodamons a Barcelona l'intendent Joan Carles Granja dels Mossos d'Esquadra, en una compareixença pública després de la detenció del presumpte responsable a Sant Cugat.

Més info: El presumpte assassí en sèrie de rodamons vivia en una caravana a Sant Cugat

Els Mossos han detingut el presumpte assassí aquest dimarts a Sant Cugat, on residia en una caravana a Les Planes. L'intendent ha destacat la col·laboració ciutadana en la detenció del presumpte autor de, com a mínim, tres homicidis a sense sostre des de mitjans de març. Va ser un ciutadà qui va alertar al 112 del darrer crim, comès durant la nit del 27 d'abril a l'Eixample. El presumpte autor va ser detingut passada l'una de la matinada a Sant Cugat.

"Els investigadors parlen amb ell i té un discurs una mica incoherent. No descartem que pugui tenir alguna dificultat mental", ha afegit. La investigació continua oberta i el detingut està a l'espera de passar a disposició judicial. Als Mossos, per ara, només els consta una detenció per un delicte contra el patrimoni del detingut.

"Era una investigació prioritària i a contrarellotge, hi havia en joc vides humanes", ha emfatitzat. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha felicitat als Mossos per "resoldre un fet que colpia a la societat en general, com és un assassinat a persones molt vulnerables". "No hi ha cap delicte que es pugui justificar, però aquest és especialment punyent", ha afegit Buch, que ha destacat "l'ampli dispositiu de vigilància dels Mossos" que ha permès dur a terme la detenció.

Quatre sense sostre assassinats

En les últimes setmanes s'han produït diversos assassinats de persones sense sostre al districte de l'Eixample de Barcelona. El primer crim va ser la nit del 18 al 19 de març, a les portes d'un supermercat. Els Mossos van detenir una persona com a presumpte autor, però el cas encara està per resoldre.

El segon va ser el 16 d'abril, al barri del Fort Pienc; el tercer va tenir lloc al carrer Casp el 18 d'abril; i el quart, a la matinada del 27 al 28 d'abril al carrer de Rosselló. Tots ells amb gran violència. "Aquests homicidis a víctimes sense llar haurien acabat", ha anunciat el Granja

Més informació
 
Comentaris

Destaquem