Avui, últim DIARI de Sant Cugat de la història

Aquesta setmana, el DIARI de Sant Cugat arriba per darrer cop al teu quiosc, bústia o dispositiu mòbil amb l'Anuari 2015

Aquest 31 de desembre no sols s'acaba l'any, sinó que també és el darrer cop que apareix el DIARI de Sant Cugat. Desapareix, sí, però el seu esperit, informació i anàlisi seguirà amb el TOT Sant Cugat per continuar acostant-te la informació que t'interessa del teu municipi, tant en format paper cada divendres, com a la web www.totsantcugat.cat cada dia, i a totes hores.

És l'últim DIARI de Sant Cugat, i per això arribem a bústies, quioscs i dispositius mòbils amb un número ben especial. Tot l'equip del DIARI hem preparat l'Anuari 2015 amb totes les informacions més rellevants de l'any que deixem enrere. Però no és un anuari com el de tots els anys. També hi trobaràs la història del DIARI, la seva evolució, i totes aquelles coses que ara t'expliquem, breument, per a què no te'n perdis res.

Ja d'entrada, trobaràs una portada diferent, amb la il·lustració d'Eloi Alegre recollint el que ha donat de si l'any.

Un any de poble, ciutat i economia

Portada del Diari 1079.

A cada una de les seccions del DIARI hem recollit les informacions més destacades de l'any, ecollint-ne una d'especialment significativa per la seva repercussió al municipi.

A la secció 'Poble', Mariona Sagalés destaca la tragèdia de Germanwing. Sant Cugat i el món sencer quedava en estat de xoc el 24 de març pel tràgic succés de l’avió que cobria el vol Barcelona-Düsseldorf i que s’estavellava als Alps francesos. 144 passatgers i 6 membres de la tripulació morien per l’acció deliberada del copilot que estavella l’avió. Set santcugatencs, entre ells diversos treballadors d’empreses i una alumna de l’escola Santa Isabel amb els seus familiars, viatjaven dins de l’avió.

Bernat Bella destaca a la secció 'Ciutat' que aquest ha estat un any de canvis i nous escenaris a Sant Cugat. I és que aquest ha estat un any políticament important. Per a l’Estat espanyol, per a Catalunya i, també, per a Sant Cugat. Els santcugatencs van decidir els seus representants polítics per als propers quatre anys. El resultat va ser de canvi, ja que CiU, tot i guanyar les eleccions, va perdre la majoria absoluta que havia tingut els últims vuit anys.

Ja a la secció 'Economia' és l'oasi santcugatenc el que destaca Bernat Bella remarcant que el 2015 ha estat un bon any, econòmicament parlant, per a Sant Cugat. Les xifres d’atur han tornat als nivells del 2008 i 2009, i l’arribada d’empreses ha continuat creixent. Però l’oasi econòmic que sembla ser el municipi tampoc ha de fer oblidar aquells col·lectius que encara estan submergits en una devastadora crisi econòmica.

Un any de cultura i esports

Els Diables de Sant Cugat han celebrat 25 anys de foc i festa. FOTO: Artur Ribera

Els vint-i-cinc anys de foc i festa a la ciutat són el tema destacat per Cinta Caballé a la secció 'Cultura' del DIARI. Perquè un any més, la cultura popular i tradicional ha estat una de les protagonistes indiscutibles del 2015. Entre les moltes que han celebrat el seu aniversari, i les que han aconseguit noves fites, destaca l’aniversari de la colla de Diables de Sant Cugat. Ho celebraven presentant en societat per Festa Major la seva primera bèstia de foc, el Boc de Sant Cugat. Igualment, el 9 de maig la colla organitzava el correfoc més gran que s’ha vist mai a Sant Cugat, amb 25 colles.

I als 'Esports', Àlex López Puig destaca que la rítmica, l'handbol, l'atletisme i la Carta Ètica són els protagonistes de l'any esportiu a Sant Cugat. El 2015 hem gaudit de l’ascens històric de l’equip sènior del Club Gimnàstica Sant Cugat a la Primera Divisió, la màxima estatal. També d’un altre ascens històric del sènior B del Club Handbol Sant Cugat a la Lliga Catalana. I, a més, el primer equip del Club Handbol Sant Cugat ens ha permès veure en directe, al Pavelló 3, el FC Barcelona en les semifinals de la Supercopa Catalunya. Els atletes de la nostra ciutat han brillat als Campionats d’Espanya. I la Carta Ètica de l’associació Sant Cugat Creix ha rebut el reconeixement de la Unió Europea, en forma de subvenció econòmica.

Més anuari, i comiat a l'alçada

Recollim aquelles coses que han passat aquests anys al DIARI.

Més enllà de les seccions habituals del DIARI, aquest número en conté moltes altres d'especials, no sols com anuari, sinó també com a darrer número de la història de la publicació.

D'entrada, recollim els 'Puja' i 'Baixa' més destacats de l'any, així com totes les portades que ha lluït el DIARI durant aquest any. A més, cada secció ha escollit un protagonista de l'any, i Eloi Alegre ha recollit els millors K-GAT dels últims temps.

No ens oblidem de les fotos curioses de l'any, seleccionades per Artur Ribera i Lali Puig, i també recordem les caricatures que han il·lustrat la contraportada del DIARI durant el 2015.

A més a més, recollim els desitjos per a l'any nou de diferents personalitzats de l'àmbit social i polític de Sant Cugat, i no ens deixem de fer llistat d'aquells projectes que hi ha pendents per al 2016.

Les últimes pàgines les dediquem als 23 anys, i 1079 números, del DIARI de Sant Cugat. Entrevistem l'editor del grup Totmedia, Ramon Grau, repassem la història del mitjà, la seva evolució, i tot l'equip en diem la nostra.

Tanquem el DIARI amb l'entrevista al Personatge de l'any per als periodistes d'aquesta casa, que hem escollit a Mayte Pérez, regidora de Comerç, per la seva accessibilitat i la seva implicació per facilitar-nos la feina.

I amb tot això, que no t'ho pots perdre, ens acomiadem, i ens trobem al TOT Sant Cugat!

Llegeix el DIARI a través de l'iQuiosc.

 
Comentaris

Destaquem