Baixen els delictes a Valldoreix aquest 2023

Els delictes a Valldoreix han baixat de 470 a 417

Els delictes a Valldoreix han baixat aquest 2023, respecte al 2022. Així el total de fets delictius aquest any passat és de 417 i els del 2022, 470 fets. Cal destacar que els robatoris amb força a domicili, que havien estat un dels punts dèbils de la seguretat a Valldoreix històricament, es queden amb 20 fets aquest 2023, pels 57 del 2022, la qual cosa significa una davallada del 27,59%. "No hi ha cap tipologia delictiva que hagi despuntat al 2023, és a dir, la totalitat de delictes es troben en una franja molt baixa pel que fa el nombre de fets", explica el cap dels Mossos de la Comissaria de Sant Cugat, els sostsinspector Manel Rodríguez.

Així els delictes contra el patrimoni han passat de 334 a 289, el que significa una reducció d'un 11.3%. Dins d'aquesta tipologia, les estafes és el delicte que més es comet. (mireu gràfic) 

Aquest passat 2023 els robatoris amb força dins de domicili han baixat considerablement, i si es té en compte l'històric, la davallada encara es nota més. A Valldoreix, els robatoris dins de domicili eren una de les principals preocupacions dels veïns, cossos policials i institucions, ja que el 2018 s'havia arribat a 152. 

Pel que fa als barris on hi ha hagut més robatoris aquest 2023, Can Monmany i Rossinyol encapçalen la llista amb 4 robatoris cadascun. El forçament de porta, de persiana o finestra, a més de l'escalament són els modus operandi que més s'utilitza. (Mireu gràfic).

En aquest sentit, s'ha expressat Rodríguez: "El delicte més rellevant històricament pels valldoreixencs i pels cossos de seguretat són el Robatoris a Domicilis. La feina de contenció que la policia, Mossos i Policia Local, ha fet al llarg d'aquests darrers 5 anys ha permès mostrar al veïnat la baixada tan dràstica."

 


 

Un dels temes que preocupa a la ciutadania són les ocupacions, aquest any 2023 se n'ha produÏt una a Valldoreix, mentre que el 2022 se'n van produir 10. Aquest any 2024 hi ha hagut una ocupació que es va desallotjar amb pocs dies. "Malgrat la percepció és que a Valldoreix es poden consumar moltes ocupacions d'immobles el cert és que durant l'any 2023 només s'ha constatat una ocupació", diu Rodríguez.

Delictes contra les persones

Sobre els delictes contra les persones, Rodríguez  valora les dades: "Es mostra que clarament no hi ha cap alarma, fora de fets puntuals però no menys greus per això. En matèria de delictes sexuals cal contextualitzar que aquest increment de 2 a 8 fets denunciats responen a la modificació del Codi Penal en aquesta matèria on els abusos sexuals han quedat integrats com delictes d’agressió sexual". (Mireu el gràfic)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem