El Banc d'Aliments i la Fundació Endesa, junts de nou per un Gran Recapte més sostenible

La Fundació Endesa substituirà 250.000 bosses de plàstic per 80.000 de tela reutilitzables durant el Gran Recapte

El Gran Recapte, una iniciativa a càrrec del Banc dels Aliments i gràcies a la solidaritat dels milers de persones que hi col·laboren a tot Catalunya, torna un any més als municipis, durant aquest divendres 22 de novembre i el dissabte 23, per a subministrar aliments a totes aquelles persones que no disposen de recursos suficients

Enguany, igual que va succeir en la darrera edició, el Gran Recapte tindrà un caire més sostenible gràcies a la col·laboració de la Fundació Endesa, fundació que d'ençà de l'any 2018, es va comprometre a substituir les bosses de plàstic per unes de tela reutilitzables, i més ecològiques, durant 3 anys. Així doncs, en comptes del consum de 250.000 bosses de plàstic d'un sol ús, utilitzades en les darreres edicions, la Fundació Endesa distribuirà 80.000 bosses reutilitzables per eliminar el plàstic d'aquesta jornada solidària.

 

Fins a 14,37 tones de CO2 menys a l'atmosfera

Aquesta mesura de prevenció permetrà evitar l'emissió de 14,37 tones de CO2 a l'atmosfera, tal com va succeir l'any passat, i ser més responsable amb el medi ambient, una preocupació que respon a la vocació social i al compromís amb les persones, emmarcada en l'àrea de medi ambient de la Fundació Endesa.

Les bosses de tela, facilitades per la Fundació Endesa, es podran adquirir en els diferents punts de recollida habilitats als mercats i supermercats dels municipis. Aquestes, a part de ser molt més sostenibles que les de plàstic, redueixen la fabricació, consum i desaprofitament de fins a 100 bosses de plàstic aproximadament, factor vital en la reducció de la contaminació. Amb tot, la vida útil d'aquestes bosses reutilitzables s'estima fins als 100 usos, mantenint el 100% de les seves qualitats, i fent d'elles una opció molt més sostenible i ecològica pel medi ambient.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem