Barcelona ret homenatge les víctimes del 17-A

Un any dels atemptats terroristes que van deixat setze víctimes mortals i desenes de ferits

Les notes del 'Cant dels Ocells' han obert l'acte de record a les víctimes del 17-A a la plaça de Catalunya, un any després de l'atac jihadista a la Rambles i Cambrils. La part central de l'acte l'han protagonitzat vuit joves de diferents religions, que han representat les setze persones que van perdre la vida als atemptats, i han llegit en les vuit llengües de les víctimes el fragment d'un poema del llibre 'Devocions sobre situacions inesperades'. " La mort de qualsevol home m'afebleix perquè estic lligat a la humanitat", recita el poema.

 

El silenci i la solemnitat de l'acte només l'ha trencat un nombrós col·lectiu que ha fet constants proclames de suport al rei Felip VI i a Espanya, davant la indignació del gruix del públic. La música, però, ha tornat a emmudir la plaça per tancar un acte breu i senzill, però ple d'emotivitat.

 

foto 3387334

Familiars de les víctimes dels atemptats del 17-A a l'ofrena floral al mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona FOTO: ACN

 

A primera hora del matí d'aquest divendres 17 d'agost, familiars de les víctimes dels atemptats terroristes i representants institucionals han protagonitzat l'ofrena floral al mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona, que ha servit per obrir els actes commemoratius del 17-A a la capital catalana. El punt on s'ha fet l'ofrena coincideix amb l'indret on es va aturar la furgoneta que els terroristes van utilitzar per atropellar desenes de persones. A l'acte hi han participat, a més dels familiars de les víctimes, visiblement afectats i emocionats, el president de la Generalitat, Quim Torra i el Govern; el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la delegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera, tots aquests, en un segon pla.

 

Més info: Sant Cugat recorda les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils

 

Entre les víctimes dels atacs hi va haver dues santcugatenques, que van resultar ferides greus. Així, Sant Cugat també s'ha sumat als acte d'homenatge a les víctimes amb un acte aquest divendres a la plaça de la Vila on han participat un centenar de persones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem