Sant Cugat recorda les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils

La santcugatenca familiar de dues víctimes dels atacs terroristes ha llegit un manifest

Un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres 17 d'agost a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès per homenatjar les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils d'ara fa un any i en què van morir setze persones. Adriana Martín, filla i germana de dues santcugatenques que van resultar ferides greus de l'atemptat a la Rambles, ha llegit una carta en què ha denunciat la solitud de les víctimes i ha reivindicat més suport per part de les administracions.

 

Al voltant de les dotze del migdia, desenes de persones s'han trobat davant l'ajuntament de Sant Cugat i s'han fet cinc minuts de silenci en record a les víctimes de l'atac terrorista del 17 d'agost de 2017. "A totes les víctimes del 17-A: esteu sempre als nostres cors" o "Pels qui hi ereu i ens vàreu defensar: moltíssimes gràcies, no us oblidem" eren alguns dels lemes que s'han pogut veure durant la concentració, que ha comptat amb la presència de representants polítics, de la societat civil santcugatenca i també de la Policia Local i Mossos d'Esquadra.

 

La santcugatenca Adriana Martín, familiar de dues víctimes de l'atropellament a les Rambles d'ara fa un any, ha llegit una carta, escrita per una altra víctima, en què ha lamentat la solitud amb què s'han trobat durant tot aquest any. "Ha sigut un any molt dur, de pors, dolor, solitud, incomprensió, també per aquests que hem tingut la sort que no ens va passar res i ens sentim jutjats dia a dia perquè la nostra ferida no es veu", ha proclamat Martín, que ha denunciat que "cap institució, organització o partit polític s'ha interessat per nosaltres". "Ara es barallen per fer-se la foto", ha afegit.

 

Més info: Martín, familiar de les víctimes de l'atemptat de Barcelona: "Sentim una soledat absoluta"

 

"Patim dolor, insomni, tristor, ràbia i veiem les imatges als nostres caps constantments i no hem tornat al lloc dels fets", ha continuat la santcugatenca, que ha agraït la tasca dels cossos de seguretat i emergències, com Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana o Bombers: "L'única ajuda d'aquest temps ha sigut de les forces de seguretat i gent amb la mateixa experiència que nosaltres, psicòlegs i advocats que es deixen la pell perquè no siguem transparents". La carta llegida per Martín, escrita per una altra víctima, ha emfatitzat que s'han sentit "enganyats i abandonats" per les autoritats i ha demanat no "politizar el dolor de les víctimes".

 

 

Captura de pantalla 2018 08 17 a las 12.54.11

Acte de suport a les víctimes del 17-A FOTO: Ferran Mitjà

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem