El Barri del Monestir-Sant Francesc vibra amb la Festa Major

El barri del Monestir-Sant Francesc han gaudit de tres dies de festa

Els veïns del Barri del Monestir-Sant Francesc han sortit al carrer per gaudir de la seva Festa Major, que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana. Activitats de tota mena i per a tots els públics han omplert les places del barri durant els tres dies de festa grossa, després de dos anys amb restriccions per la pandèmia. El veïnat ha tornat a sortir al carrer per fer comunitat i retrobar-se en un ambient festiu. 

"Ha estat la primera Festa Major sense restriccions. Ha sortit rodó, no podem demanar més", ha celebrat Mireia Gallego, una de les promotores de la festa, que ha qualificat la resposta dels veïns de "brutal". Algunes activitats, com la paella popular, han esgotat tots els tiquets. Més enllà de la participació dels veïns, ha destacat la implicació de les entitats i comerços santcugatencs. 

Cercavila a càrrec d'Alí Babrass de Festa Major del barri Monestir Sant Francesc. FOTO: Bernat Millet

Mireia Gallego ha ressaltat la comunitat que es crea en el barri de Sant Francesc-Monestir: "Aquest barri és molt integrador i inclusiu. És un barri on la gent es coneix, es saluda, tenim un tracte molt proper. Totes les generacions, dels petits als grans, es coneixen. I es creen unes sinergies molt bones".

El tret de sortida va ser divendres, amb un pregó de reconeixement a les dones del barri i a la tasca que fan. La pluja va obligar a traslladar-lo al Xalet Negre. Un cercavila a càrrec d’Alí Babrass pels carrers de Sant Francesc va posar el ritme al primer dia de Festa Major.

Paella Popular. FOTO: Bernat Millet.

Paella Popular. FOTO: Bernat Millet.

"El nostre barri són dones molt implicades, que participen activament en el barri. I volíem fer-los un agraïment.Volíem visualitzar les dones que treballen dur per fer un barri molt millor", ha assenyalat Mireia Gallego.

Més info: Les dones del barri es reivindiquen al pregó de la Festa Major de Monestir-Sant Francesc

La cultura popular va ser la protagonista del segon dia Festa Major, amb els Geganters, Caparrots, Grup Mediterrània, Grup de Sardanistes, Diables i l'Escola de Música Tradicional. A més, es van organitzar activitats i tallers infantils. Per la tarda, un dels plats forts va ser la rua boliviana amb Fraternidad Caporales Universitarios de San Simón Cochabamba.

7d72ea2d f106 4423 b9f6 7fd98d2b22ab

Rua boliviana FOTO: Ajuntament

La Festa Major va acabar diumenge amb una paellada popular i un concert d'havaneres, a més de diferents propostes musicals programades per Sotasons. 

Les reivindicacions del barri

La Festa Major també serveix per posar damunt la taula les demandes del barri. Mireia Gallego ha celebrat la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, com un nou punt de trobada i per fer comunitat. Tot i això, demana a l'Ajuntament que es tingui en compte per fer activitats per tota la ciutat.

A més, també ha reclamat més informació i celaritat per altres projectes, com la conversió de la Villa Montserrat com un equipament pel barri i la segona fase de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem