Bellaterra diu NO a la violència masclista

El dia 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’any 1981

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques que el 25 de novembre de 1960 van ser assassinades per la policia de la República Dominicana. Històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

A Bellaterra s’ha organitzat una activitat per commemorar i  rebutjar totes les formes de violències que pateixen les dones i nenes d’arreu del món. S’han distribuït cartells reivindicatius i de protesta a tots els comerços de davant de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Bellaterra aquests dies.

Tots els comerços del centre han rebut molt positivament la iniciativa i han ofert el seu aparador per penjar-hi pòsters elaborats expressament per a aquesta data. En total sumen 12 pòsters i tenen l’objectiu de difondre conceptes com “violència masclista”, “feminisme”,  “discriminació” o “micromasclismes”. Aquests han aportat llum als diferents tipus de violències existents, dades de morts a Catalunya i Espanya per aquesta causa i consells d’actuació per a unes relacions lliures d’aquesta tendència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem