Boehringer dona equips informàtics per alumnes vulnerables de Sant Cugat

La multinacional farmacèutica, amb seu a Sant Cugat, col·labora amb el projecte Labdoo

La farmacèutica Boehringer Ingelheim, amb una de les seus a Sant Cugat, ha entregat una vintena d'equips informàtics per ser repartits entre alumnes vulnerables. Des de l'inici de la pandèmia, ja ha cedit una cinquantena d'ordinadors a Labdoo, una organització que s'encarrega de repartir-los entre estudiants que no tenen les eines per poder acabar el curs escolar de manera telemàtica. 

L'Ajuntament de Sant Cugat i Labdoo van engegar una col·laboració a principis d'abril amb l’objectiu de lluitar contra la bretxa digital entre l’alumnat santcugatenc. La voluntat és fer arribar ordinadors portàtils i connexió a internet a aquells estudiants que ho necessitin, ja que les escoles són tancades des del 13 de març i el curs està finalitzant de manera telemàtica. 

 

Més info: L'Ajuntament lliura portàtils a alumnes que no en tenen per garantir el dret a l'educació

El lliurament de portàtils es fa a través de la plataforma Labdoo.org, que des de l’inici d’aquest curs 2019/20 ja funciona a Sant Cugat. Aquesta ONG ha creat una xarxa humanitària que s’encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives lliures i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

 

De fet, l'Ajuntament ha fet una crida a la ciutadania i a les empreses perquè cedeixin equips informàtics en desús a Labdoo i, d'aquesta manera, es puguin distribuir entre l'alumnat que ho necessita.

 
Comentaris

Destaquem