Cal Temerari fa una crida per recuperar el patrimoni arquitectònic

L’assemblea ha impulsat el projecte ‘Tot Suma’ amb l’objectiu de recaptar diners per reformar l’antiga casa de pagès

L'assemblea promotora del projecte d'autogestió i participació popular Cal Temerari, ha impulsat el projecte Recuperem patrimoni arquitectònic a Cal Temerari, promogut a través del web de microfinançament per a projectes totSuma, amb l’objectiu de recaptar diners per cobrir les despeses per a la reforma de l’antiga casa de pagès, que actualment està en obres des de fa temps.

L’objectiu de reformar l’antiga casa segueix la filosofia de l’entitat de respectar al màxim el passat pagès de Cal Temerari, a través de la conservació i rehabilitació dels espais arquitectònics tradicionals, com és el cas d’aquesta casa de pagès, que data de finals del segle XIX i principis del XX. "Hi ha molts elements arquitectònics rellevants de la història de Sant Cugat i el nostre plantejament des d’un principi era no només el de remarcar-los sinó de ressaltar-los", apunta Julià Mestieri, membre de Cal Temerari.

A la campanya, de la qual encara queden 16 dies, l’assemblea fa una crida a aportar un mínim de 5 euros destinats a la reforma d’aquest espai, amb l’objectiu final d’arribar a un total de 2000 euros. Així, l’entitat ha publicat un vídeo promocionant el seu projecte d’espai autogestionat i ha presentat els objectius d’aquest projecte.

Per a cada donació al projecte, l'entitat ofereix diferents recompenses, segons la quantitat aportada. "Consumicions i serveis a l'espai gastronòmic a Cal Temerari, com una cervesa per aportar 10 euros o un sopar per a dues persones aportant 50". Tot i així, apunta Mestieri, "la majoria de recompenses estan en la línia de tractar la temàtica de patrimoni arquitectònic de la ciutat".

Les reformes

L'arc és el tercer element que es vol recuperar, en cas que se superin els 2000 euros. FOTO: Artur Ribera

Amb els 2000 euros que es volen recaptar, l’assemblea de Cal Temerari té l’objectiu de recuperar els elements arquitectònics més antics de la casa, testimonis del seu passat pagès, amagats arran de les anteriors reformes de l’habitatge. Aquests elements són:

  • El cup de vi de l’antiga casa de pagès, un element tradicional català per a la producció del vi, que inclou un xumet i un sostre de volta catalana. Així, es vol col·locar una portella de vidre amb una bona il·luminació i un mirall inclinar, de manera que es pugui veure la volta catalana a l’interior, i quedi així oberta al públic.
  • El pou de subministrament de l’aigua, la recuperació del qual inclou la neteja de les parets interiors i la instal·lació d’un sistema d’il·luminació i un vidre transparent per poder caminar-hi per sobre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem