Cardoner: “Els nens ens expliquen com són i quina joguina volen”

Alba Salomón i Pau Cardoner són membres del Grup de Joves de la Parròquia

Quins dies serà la campanya ‘Un nen, una joguina’?

Pau Cardoner (P.C.): La idea és que sigui tot el mes de desembre fins al 2 de gener. La gent ja pot anar a comprar els regals a les botigues i aquestes que col·laboren amb nosaltres tenen el compromís que si compres una joguina allà, se la queden i nosaltres, els voluntaris, anem passant per recollir-les. A partir del dia 27 ja poden portar les joguines a la Parròquia.

Com heu aconseguit que algunes botigues col·laborin?

P.C.: Cada any passem per les botigues i donem una carta explicant la campanya. Ens oferim posant el seu logo en el nostre cartell. Nosaltres vindrem a comprar les joguines a les vostres botigues i a canvi vosaltres veneu les joguines amb un 10% de descompte i el compromís de guardar les joguines a la tenda. És també una manera de promoure el comerç local.

Qui va a buscar els regals a les botigues?

Alba Salomón (A.S.): Els voluntaris o nosaltres mateixos anirem passant per les botigues fins al dia 27 per veure si tenen regals que la gent hagi deixat. A partir del dia 27 fins al dia 2 de gener, nosaltres muntem els paquets de regal a la Parròquia.

A què us referiu quan dieu paquets de regal?

P.C.: És el nostre treball intern a l’hora de classificar-los. Treballem amb les cartes que ens han arribat dels nens i a partir d’aquí muntem els paquets de regal amb 2 joguines i un llibre mínim.

A quin tipus de famílies va dirigida aquesta campanya?

A.S.: Són les famílies inscrites ja a Càritas i als Serveis Socials que durant l’any tenen problemes econòmics. Aquestes dues entitats ens faciliten dues llistes amb les famílies inscrites.

Com sabeu els nens que necessiten aquests regals?

P.C.: Càritas és qui envia una carta a les famílies perquè els nens escriguin el que volen per a Reis. Aquesta carta l’han de retornar a Càritas i ens la fan arribar a nosaltres. A partir d’aquí fem els paquets de regal, ja que a cada carta, els nens expliquen com són de caràcter a part de dir quin tipus de joguina volen. Els nens que reben els regals són de 0-13 anys

Rebeu alguna ajuda?

P.C.: Rebem una subvenció anual per part de l’Ajuntament i a part d’això hem organitzat un concert benèfic.

Com heu aconseguit el concert benèfic i poder fomentar la campanya?

A.S.: Hi havia un concert al Monestir amb Cor Aulos i Backline i els hi vam preguntar si podia ser benèfic per a la nostra campanya i ens van dir que sí. El concert serà el dimarts, 20 de desembre, a les 21 h i vam pactar que l’entrada fos una joguina.

Alguna novetat respecte a l’any passat?

P.C.: L’any passat vam insistir perquè ens portaven les joguines a última hora i aquest any és encara més d’hora quan acabem. Volem procurar que a finals de desembre s’entreguin totes les joguines, ja que així nosaltres el 3 i 4 de gener podem donar les joguines a les famílies.

Hi ha algun requisit a complir amb les joguines?

P.C.: No poden ser bèl·liques ni sexistes i que siguin joguines educatives. No acceptem joguines de segona mà perquè hi ha un contingut a sota que diu “sou els de segona”i també un missatge que arriba i és que “vosaltres aprofiteu les sobres dels altres” i no és així.

A.S.: No som els qui decidim donar regals de segona mà.

A quants nens s’adreça la campanya?

P.C.: S’adreça a uns 500 nens. Aquest any ha pujat, ja que l’any passat vam donar a uns 350 nens però havien ofert més de 400 nens. Potser aquest any siguin uns 500 però acabin sent uns 400 nens.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem