Càritas Sant Cugat atén 121 famílies noves aquest 2014

En total aquest any ha atès 940 famílies, el que significa un 12% més que l'any passat

La tendència de famílies ateses per Càritas aquest 2014 continua essent a l'alça. Durant aquest passat any, la secció de l'entitat benèfica a Sant Cugat ha atés 121 famílies noves, és a dir, unitats familiars que no havien recorregut mai a Càritas. D'aquesta manera, l'associació ha ajudat a 2.474 persones enguany, un total de 940 famílies. En total 101 famílies més ateses respecte a l'any 2013, el que significa un 12% que el 2013. 

"Aquesta és una situació que ens preocupa, quan anàvem fent l'acollida teníem la sensació que la cosa no anava tan malament, però quan et poses a comptar veus que hi ha hagut aquest increment, En el dia a dia se'ns fa difícil extreure dades. És un increment important", ha explicat la coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, durant la presentació anual de la memòria de l'entitat aquest dimarts, 14 d'abrilA més, ha afegit que cada vegada la situació de les famílies "és pitjor".



D'altra banda, Càritas atén més dones que homes, una tendència que es dóna també durant els últims anys. D'aquesta manera, d'aquestes 2.474 persones el 53,23% són dones i el 46,77% homes. ""Aquesta és una de les característiques a tots els llocs on Càritas actua. Bàsicament atenem a adults amb menors a càrrec seu", ha assegurat la responsable.



Tot i això, també acudeixen a Càritas persones soles, les quals són un 27, 20% de les ateses. El 35,70 són parelles amb fills, un 21,80 són famílies monoparentals i el 8,10 restant correspon a família sense fills.

S'atén més persones amb nacionalitat espanyola

El voluntari Rafa Gòmez i Amèlia de Juan han fet la presentació. FOTO: Àgata Guinó

Respecte a l'any 2013, Càritas ha registrat un augment del 2% de les persones amb nacionalitat espanyola que utilitzen els seus serveis, tot i que la majoria de ciutadans atesos són extracomunitaris. Així doncs, un 59,59% són persones de fora de la Unió Europea, un 37,50% són de l'estat espanyol i un 2,91 són comunitaris.



Aquesta és una tendència que també es dóna dels darrers anys, segons ha explicat Amèlia de Juan. Tot i això, ha assegurat que a Sant Cugat es continua donant servei a persones amb situació irregular. "A Sant Cugat hi ha un gruix important de persones irregulars, és una característica de Sant Cugat respecte als pobles del voltant. En els anys de bonança van venir moltes famílies, la ciutat va fer un efecte crida. Molta gent va tenir papers, però ara els està perdent".

 
Comentaris

Destaquem