La caseta del CPA de la Festa Major de Sant Cugat, en perill

L'entitat assegura que ha passat a rebre una subvenció de 8.000 euros, 15.000 menys que la de l'any passat, a causa de les retallades de l'Ajuntament

La retallada de l'Ajuntament de més d'un 65% a la subvenció del Centro Popular Andaluz (CPA) "posa en perill" la caseta a la Festa Major d'enguany. Així ho defensa l'entitat, que assegura que, si no hi ha un canvi de parer per part del consistori, la festa grossa de Sant Cugat no comptarà amb una de les tradicionals atraccions de la celebració. El CPA assegura que ha passat de rebre 23.000 € a rebre'n 8.000, el que fa "del tot impossible" muntar la carpa, segons explica en declaracions al TOT Sant Cugat la presidenta de l'entitat, Leonor Gómez. "El gruix més gran de la subvenció el destinàvem a muntar l'espai a Josefina Mascareñas, eren gairebé 17.000 €", explica Gómez, que assegura que no deixaran "de lluitar" per revertir la situació. 

En aquest sentit, l'entitat té una reunió amb l'Ajuntament la setmana que ve per tractar-ho tot plegat. "Ens va trucar per telèfon la regidora de Cultura, Núria Escamilla, i ens va dir que només ens tocaven 8.000 €", remarca la presidenta del CPA. "No entenem amb quina premissa s'han calculat les retallades a les entitats, i per això volem seure amb l'Ajuntament i parlar d'aquest fet", apunta també Gómez. 

Leonor Gómez, presidenta del CPA: "No entenem amb quina premissa s'han calculat les retallades a les entitats"

Tot i aquesta reunió en l'horitzó, el CPA és pessimista. "La sensació és que no es podrà fer, i ens tocarà acceptar el que toqui", lamenta la presidenta de l'entitat. De fet, Gómez també explica que l'Ajuntament els ha proposat organitzar les activitats de Festa Major a la plaça del Coll. "Espero que només fos un oferiment, perquè la plaça del Coll no és viable. Volem mantenir l'espai a Josefina Mascareñas", remarca Gómez. 

Activitats adaptades al pressupost

Malgrat la retallada a la subvenció, el CPA vol continuar duent a terme "totes les activitats", tot i que reconeix que "serà tot plegat una mica més difícil". L'entitat també reivindica la caseta com un espai "emblemàtic" de la Festa Major. "Ens quedem bastant coixos, la caseta era un punt de referència per a tots els santcugatencs", defensa Gómez. La presidenta del CPA també lamenta la manca de previsió de cara a poder trobar una alternativa per muntar la caseta. "Comptàvem a poder tenir la caseta, l'alcalde ho va dir a la inauguració de l'espai de la Festa Major de l'any passat", assenyala Gómez. 

Sense novetats en la compra de l'edifici

"Encara no hem tingut cap mena de notícia", assegura la presidenta del CPA, que no entén per què l'anterior govern va anunciar que estudiaria la compra de l'edifici. De fet, en una roda de premsa, l'exalcaldessa Mireia Ingla va assegurar que era "una oportunitat" que l'Ajuntament "no podia deixar escapar".

Més info: La possible compra del CPA, "una oportunitat que l'Ajuntament no pot deixar escapar"

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem