La possible compra del CPA, "una oportunitat que l'Ajuntament no pot deixar escapar"

Els tècnics del Servei de Patrimoni del consistori estan avaluant les condicions de l'edifici del Centro Popular Andaluz per analitzar una possible oferta a l'entitat

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reconegut en roda de premsa que l'opció de comprar l'edifici del Centro Popular Andaluz és "una oportunitat que l'Ajuntament no pot deixar escapar", marcant una clara voluntat política de poder arribar a bon port i fer efectiva la compra de l'edifici de l'entitat.

De totes maneres, aquesta possibilitat es troba encara en una fase molt embrionària, ja que els tècnics del Servei de Patrimoni del consistori han d'elaborar primer un informe sobre la qüestió. "Ens trobem en la fase d'anàlisi. Es farà una valoració econòmica del valor de l'edifici, de l'estat de l'edifici, etc.", ha argumentat el tinent d'Alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler.

A més, tal com ha apuntat Soler, la qüestió hauria de passar també el filtre de la Generalitat, que ho hauria de validar. Una vegada es tinguin totes les cartes damunt la taula, el Govern municipal prendrà una decisió sobre si tira endavant la compra de l'edifici o no, i negociarà les condicions amb el CPA. En aquest sentit, l'Ajuntament no ha concretat els terminis de la possible operació, però Pere Soler espera que "culmini com més aviat millor". De fet, tal com ha assegurat el tinent d'alcaldia, el pressupost municipal del 2021, recentment aprovat al ple, compta amb una partida de compra de patrimoni: "Els diners els tenim".

Més info: El govern de Sant Cugat aprova en solitari el pressupost de 2021

De moment, però, el que és clar és que la voluntat existeix. "És un equipament ja fet, en una ubicació idònia per poder ubicar qualsevol dels serveis municipals que considerem", ha explicat l'alcaldessa.

Roda de premsa de l'Ajuntament i el Centro Popular Andaluz. FOTO: Ferran Mitjà

Roda de premsa de l'Ajuntament i el Centro Popular Andaluz. FOTO: Ferran Mitjà

Vendre l'edifici per sobreviure

Per la seva banda, el president del CPA, Miguel Jiménez, visiblement emocionat, ha reconegut que vendre l'edifici és, per a l'entitat, "l'única manera de sobreviure". De totes maneres, el CPA prioritza el fet que l'edifici acabi convertint-se en un equipament municipal. De fet, tal com ja va explicar el TOT Sant Cugat, l'entitat va rebutjar una oferta de 800.000 euros d'un particular.

Tot i acabar venent l'edifici, el CPA té la intenció de "mantenir una forma de viure i reivindicar una cultura, i per això és necessari vendre". Per aquest motiu, la il·lusió de l'entitat seria seguir utilitzant part de l'espai de l'actual edifici en cas que finalment acabi convertint-se en un equipament municipal. Això, de totes maneres, caldria negociar-ho una vegada el consistori es decidís a fer la compra. "Entenem que aquest equipament ha de ser per Sant Cugat", ha finalitzat Jiménez.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem