Ciutadans demana al Congrés pantalles acústiques per minimitzar el soroll de l'AP7

La formació ha presentat una proposició no de llei per resoldre la molèstia que aquesta via provoca al seu pas per Sant Cugat als veïns de Mas Gener

Ciutadans ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè s'instal·lin pantalles acústiques per minimitzar el soroll de l'AP7 i la B30 al seu pas per Sant Cugat. Una proposta presentada per la diputada Elena Faba i el portaveu del grup a la Comissió de Foment Fernando Navarro.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha explicat en un comunicat que "Ciutadans ha estat el primer partit polític en tramitar una proposta per solucionar la problemàtica que afecta els ciutadans del barri de Mira-sol des dels anys 70 i que s'ha reclamat en nombroses ocasions al ple i al Consell de Barri".

Ciprian també afirma que "la B30 és una de les autopistes més transitades de Catalunya amb una intensitat mitjana diària de més de 100.000 vehicles" i que "segons el mapa estratègic de soroll de l'autopista AP7, s'obtenen valors superiors als 55Db(a) durant la nit".

En aquest sentit, Ciprian remarca que "és inadmissible que els veïns de Mas Gener es vegin exposats a nivells de contaminació acústica superiors als permesos tant de dia com de nit" fet que "suposa trastorns del son, estrès, pèrdua de concentració, problemes hormonals, hipertensió i malalties vasculars".

Finalment, el portaveu subratlla "la necessitat d'elaborar un nou mapa estratègic del soroll a l'autopista AP7 i que es posin en marxa les mesures correctores com abans millor".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem