Ciutadans reclama un servei de pediatria d'urgències 24 hores

La formació portarà al ple municipal de Sant Cugat la petició, que rebrà el suport del PDeCAT-Demòcrates

El grup municipal de Ciutadans Sant Cugat reclama un servei de pediatria d'urgències que funcioni les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. La formació portarà la demanda al ple municipal del dilluns, 15 de maig. Una proposta que rebrà el suport del PDeCAT-Demòcrates, com anunciaven en un comunicat.

Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal de Ciutadans, manifestava en un comunicat que "es tracta d'un tema de salut bàsic i essencial", assenyalant que "és contradictori que més del 20% de la població de Sant Cugat tingui entre 0-14 anys i que la ciutat no disposi d'aquest servei".

Actualment, com assenyala el grup, no existeix cap servei de pediatria durant les nits de dilluns a divendres, ni els dissabtes a partir de les 15 hores, ni els dies festius. "Amb una ciutat que ronda els 90.000 habitants i que la setmana passada va rebre el segell de Ciutat per la Infància d'UNICEF, reclamem un servei de pediatria adequat a les característiques del municipi", reivindica Ciprian.

L'objectiu de la formació és "buscar un acord entre tots els partits per poder disposar d'un servei que és essencial i necessari per a la ciutat". Igualment, Ciprian assenyala que "és el moment idoni per presentar la iniciativa", ja que "la Generalitat està treballant el nou Pla Nacional d'Urgències de Catalunya (PNUC)".

El grup municipal PDeCAT-Demòcrates ha anunciat que donarà suport a la moció, recordant que "aquesta i altres reivindicacions són les que el grup, en diverses trobades amb el Conseller ja hem demanat, així com l'escrit que vam fer arribar al mateix Conseller on demanem millores a les instal·lacions i equipaments del CAP de la Mina".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem