Clara Garriga: "Desfilar en la 080 Barcelona Fashion em va fer sentir eufòrica"

La jove santcugatenca està acostumada a les sessions fotogràfiques, però va debutar en una passarel·la en la prestigiosa 080 Barcelona Fashion

La jove santcugatenca Clara Garriga va endinsar-se en el món de la moda fa poc més d'un any. La jove té 18 anys i per al moment ha centrat la seva curta trajectòria en el món de la moda en sessions de fotografia, a través de les quals la seva cara passa a ser la imatge de diferents marques. El cap de setmana del 30 de juny i l'1 de juliol, però, va fer un pas més, endinsant-se en l'univers de les passarel·les. Clara Garriga va ser una de les models que va desfilar en la prestigiosa passarel·la 080 Barcelona Fashion. Després de viure l'experiència, comparteix les seves inquietuds i vivències relacionades amb la moda.
 

Com va iniciar-se en el món de la moda?

Va ser força de casualitat. Fa als voltants de tres anys, vaig anar a veure una passarel·la benèfica que es feia a Sant Cugat, a veure-la amb la meva tieta, que m'havia convidat. Quan es va acabar la desfilada se'm van acostar dues noies i em van dir que m'havien vist durant la desfilada i que els havia agradat, que tenia un físic que els agradava. Aleshores em van dir que si a mi m'interessava, passés per la seva agència (5thavenue) i ho parlàvem. El problema és que em va enganxar en mig del batxillerat, i volia donar preferència als estudis, així que vaig preferir esperar-me dos anys per entrar a l'agència. Un cop vaig acabar el batxillerat vaig anar a l'agència i vaig entrar-hi.
 

La passarel·la 080 Barcelona Fashion és la primera que fa. Començar per aquí no és fer un salt massa gran?

La veritat és que estava molt nerviosa, però a la vegada em venia molt de gust perquè no ho havia fet mai i era una oportunitat per fer quelcom diferent. Em va agafar per sorpresa perquè no vaig entra per l'agència. Va ser a través d'una amiga, que coneixia a una altra amiga, que presentava una col·lecció. M'ho van proposar i vaig acceptar. Ha estat una experiència genial. Després vaig fer dues desfilades, per dues dissenyadores diferents.
 

Què va representar per a vostè el fet de fer aquesta passarel·la?

Em vaig sentir molt orgullosa que algú penses en mi per fer-la. Em vaig sentir amb l'honor que algú que ha posat moltes hores en una col·lecció penses que jo podia presentar-la a la resta del món. Estava molt contenta que m'haguessin escollit. Desfilar en la 080 Barcelona Fashion em va fer sentir eufòrica. Va ser una experiència genial i espero poder repetir-la perquè ho fan cada any.
 

Fins ara només havia fet sessions fotogràfiques. com s'encara el fet d'haver de desfilar en una passarel·la?

Com t'he dit, estava molt nerviosa i els nervis abans de sortir van ser horrorosos. Però és un còctel de sensacions i emocions. Sents nervis, però a l'hora alegria. Se t'ajunten moltes coses i al final tot surt.
 

Què va ser el millor i què va ser el pitjor de fer la desfilada a la 080?

(Riu) Al ser la primera que faig tampoc t'ho sabria dir. Desfilant et sents molt observat i tens molta pressió al damunt perquè no vols caure o entrebancar-te, etc. En aquell moment sembla que camina sigui una cosa més difícil del que és. Però també és molt bonic veure tota la feina que han fet les dissenyadores, veure com és tota la desfilada per darrere i com està tot organitzat. Em va encantar veure tot això des de dins, perquè vist des de fora sembla tot molt fàcil i senzill i en realitat hi ha molta feina al darrer. I el fet de desfilar és molt divertit. Són pocs segons però es gaudeixen molt.
 

A banda de dedicar-se a la moda, estudia. Com s'ho combina?

Jo tinc un contracte amb la meva agència, però ells podem proposar-me feines i després jo puc decidir si fer la feina o no. Aleshores depèn de en quin moment dels estudis m'agafi, per exemple si estic d'exàmens, etc, puc declinar la feina. A més, normalment les sessions són en cap de setmana, així que per norma general la feina no se'm solapa amb els estudis. Sí que és cert que els càstings són entre setmana, però ja intento anar a aquells càstings en els que tinc més opcions. Si veig que en tinc poques directament no hi vaig. Prioritzo la universitat abans que la moda.
 

En el món de la moda hi ha molts tòpics. Un d'ells és l'estricte vida que han de dur les models. Què hi ha de real en aquest tòpic?

En el meu cas, jo ja sóc de constitució prima i, al menys de moment, per molt que mengi no m'engreixo. De totes maneres a mi mai m'han controlat ni el pes, ni l'alimentació. De fet, des de la meva agència m'han transmés que el més important no és com siguis físicament, sinó com quedes darrere la càmera. No et demanen un pes determinat, sinó que encaixi el teu conjunt, que quedis natural davant de la càmera.
 

Aleshores què ha de fer o què ha tenir una model que no tingui una altre persona?

Jo crec que és molt important la soltesa i la naturalitat. Busquen a gent que no es posi nerviosa davant d'una càmera. La clau és deixar-te anar i buscar la soltesa i el bon ambient entre el fotògraf i la model, que ho fa tot més senzill. Penso que hi ha molts menys models dels que podria haver, en el sentit que tothom ho podria fer. Simplement és posar-s'hi i deixar-se anar. Gaudir-ho.
 

Ha fet ja sessions de fotografia, i també ha tastat la passarel·la. Li agradaria fer televisió?

Jo crec que gaudeixo més la fotografia o la passarel·la perquè en la tele també hi entra l'haver d'actuar i jo sóc molt nerviosa i representar papers en diferents situacions em genera molt nerviosisme. Suposo que per això encara no m'han agafat per fer cap anunci televisiu. Personalment em sento molt més còmode fent fotografia i, a més, ho trobo més atractiu.
 

Actualment està estudiant Belles Arts. Entenc que en un futur, a nivell professional, la moda per a vosté serà un extra i no pas el pal de paller de la teva vida laboral.

La veritat és que m'agrada molt la moda, però sempre he volgut treballar de quelcom relacionat amb la carrera que estic fent. No m'he plantejat mai dedicar-me a ser model com a feina única o principal. M'ho prenc com un entreteniment amb el que, a més, puc treure els meus diners per pagar-me les meves coses. No ho deixaré de fer, però en el moment en el que xoqui amb una feina relacionada amb el que estic estudiant, escolliré abans la meva feina que no pas la de model. Però de moment ho estic gaudint molt.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem