Comença la restauració paisatgística de l'estany de La Guinardera

La primera fase inclourà l'arranjament de l'estany i els seus marges per la millora ambiental de la zona

El projecte de restauració paisatgística de l'estany de La Guinardera, sorgit dels pressupostos participatius del 2016-2017, començarà a finals d'abril, després de formalitzar-se l'adjudicació dels treballs de la UTE Soriguer i l'empresa El Cedre. Les actuacions estan valorades en un total de 344.176,60 euros, 270.000 dels quals corresponen a aquests pressupostos. El projecte havia sigut una de les iniciatives guanyadores per votació popular.



La presentació d'aquesta actuació s'ha produït aquest divendres 23 de març, per part de la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, el regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació, Joan Puigdomenech, i el cap de servei de Parcs i Jardins, Jordi Torrijos, que han explicat sobre el terreny com es durà a terme el projecte. En essència, la primera fase del projecte consistirà en un buidatge i neteja de l'estany, la col·locació d'una nova base impermeable i la millora de la vegetació existent.



La làmina d'impermeabilització actual de l'estany està molt deteriorada i això provoca que, actualment, hi hagi filtracions que impedeixen recuperar el nivell d'aigua original. Amb la nova actuació es preveu evitar les filtracions, alhora que es milloren els accessos i es saneja l'entorn vegetal, tant de la zona com de la mateixa vegetació de l'estany.



La segona fase del projecte es traduirà en l'ordenació d'usos de tota la zona, amb la col·locació d'elements com miradors sobre l'aigua, zones d'estada amb taules de pícnic, cartells informatius sobre la flora i la fauna de l'espai i un itinerari de passeig. Aquesta segona fase encara no té data determinada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem