S’inicien les obres de nous horts urbans al centre de Sant Cugat

Sant Cugat disposa de 8.000 m2 d’horts urbans per a la ciutadania i properament se n’incorporaran 3.600 m2 més

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat les obres de construcció d'horts urbans al centre de la ciutat, concretament al parc d'Ildefons Cerdà. Aquests horts urbans tindran tretze parcel·les de cultiu, d’uns 30 metres quadrats cadascuna. Els horts urbans del centre són un projecte que va ser escollit en el marc dels pressupostos participatius 2016-17 i va rebre 2.411 vots.

Aquest equipament disposarà de les mateixes característiques que els altres horts urbans del municipi: un sistema de reg automatitzat i una caseta de fusta per guardar les eines, i zona comunitària per reunir-se o fer compostatge. Es dediquen a l’autoconsum, el foment dels valors ambientals i de l’agricultura ecològica, de quilòmetre zero, i la relació intergeneracional entre els veïns.

De la gestió dels horts del Parc d'Ildefons Cerdà se’n faran càrrec Gilgal Solidari i l’Associació Aula de So, d’acord amb la seva proposta d’atorgar-los un especial component social (hi participaran persones de col·lectius socialment vulnerables).

Horts urbans a Sant Cugat

El programa Cultiva’t pretén posar a l’abast del ciutadà una xarxa de terrenys de propietat pública o privada per a la pràctica de l’horticultura urbana.

Els nous horts urbans del Parc Ildefons Cerdà se sumen als altres que hi ha actius a Sant Cugat: els horts del Turó de Can Mates (1.875 m2), els horts de Volpalleres (875 m2), els horts del carrer Amposta sud (1.977 m2) i els horts de Mira-sol (2.800 m2). Tots ells són gestionats per entitats i col·lectius santcugatencs.

D’altra banda, al llarg de la primavera del 2018 s’activaran els següents nous horts urbans: els del carrer Andana, de 400 m2, que seran gestionats per quatre entitats d’educació en el lleure a Sant Cugat –l’Esplai Sarau, l’AEIG Berenguer El Gran, l’Escola d’Excursionisme i l’Esplai Pica-Roca-; els horts del carrer Amposta Nord, de 1.718 m2, que seran gestionats per l’Ateneu Santcugatenc, i els horts de l’Avinguda Roquetes, de 1.531 m2 i gestionats per la entitat Associació Cultural CRAC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem