Comín: "Volem tornar a l'essència del model sanitari català"

El conseller de Salut, Toni Comín, valora a RAC1 la sortida de l'Hospital General de Catalunya del sistema sanitari públic: "Volem posar una línia divisòria amb les empreses amb afany de lucre"

En una entrevista al programa El Món a RAC1, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha valorat la sortida de l'Hospital General de Catalunya (HGC) del sistema sanitari públic, que es farà efectiva el mes d'agost d'aquest 2016, quan finalitza el contracte amb el Servei Català de la Salut. Comín ha explicat que amb l'HGC i amb la Clínica del Vallès s'ha fet una excepció en els últims anys que s'ha de desfer: "Volem tornar a l'essència del model sanitari català, l'esperit de la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya (LOSC) és que en l'àmbit hospitalari no hi hagi activitat privada".

Comín ha explicat que d'aquesta operació en surten beneficiats els ciutadans: "Els mateixos diners que dediquem a concertar una empresa privada amb afany de lucre, els dedicarem ara a augmentar l'activitat d'un centre públic. El concepte és que de la caixa pública que finança tot el sistema hospitalari no se'n derivi ni un euro a beneficis privats". Amb tot, ha matisat que la línia divisòria no està entre públic i privat: "Volem legitimar la col·laboració publico-privada, però volem posar una línia divisòria amb les empreses amb afany de lucre".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem