Conesa diu que els focs que pateix Sant Cugat darrerament són provocats

L'alcaldessa va mostrar la seva preocupació durant el ple municipal d'aquest gener

L'alcaldessa, Mercè Conesa. va mostrar, durant el ple municipal, la seva preocupació pels diferents incendis que està patint Sant Cugat en les darreres setmanes i mesos. Conesa va explicar que els focs són provocats i que s'està treballant per activar un dispositiu específic per evitar aquesta situació. "Tenim els indrets on s'han localitzat els focs i els itineraris que s'han anat seguint", va explicar Conesa, després d'una pregunta del grup municipal de Ciudadanos.


Segons les dades que ha anat recopilant el TOT des del mes de novembre del 2015 la ciutat ha patit 12 incendis de matolls, a més de diversos focs a contenidors, i la crema de tres cotxes a l'avinguda de Cerdanyola el passat 12 de gener. Els focs es registren en diferents zones, però tant el turó de Can Mates com el Parc Central són indrets on es registren més incidents. Tot i això, els focs no acaben cremant gran superfícies de vegetació, gràcies a les ràpides actuacions de l'ADF Sant Cugat que fa la vigilància cada cap de setmana, així com les tasques dels Bombers. 

Els focs que hi ha hagut des del novembre

Dissabte, 9 de gener, es van encendre dos focs a Sant Cugat, a més, el dimarts 12, es van cremar tres cotxes a l'avinguda de Cerdanyola. 

 

La passada nit de Reis, del 5 al 6 de gener, fins a dos incendis es van registrar a Sant Cugat, un a Can Mates i l'altre a Can Solà. Dos dies abans, el diumenge 3 de gener, un total de 2.000 metres quadrats de matolls es cremaven a Can Mates.



Al mes de desembre també es van registrar diversos incendis. De fet, el passat 12 de desembre hi va haver un total de 3 focs i un avís d'incendi que al final no va ser localitzat. Els focs es van produir al Parc Central, al voral de la C-16, i al carrer de Bellaterra.



D'altra banda, el passat 28 de novembre, Sant Cugat va registrar fins a tres incendis. Un al Parc Central i els altres dos al turó de Can Mates.



Finalment, el passat 1 de novembre, 150 metres quadrats de matolls van cremar a Can Barata.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem