Conesa lamenta la mort d'Àngel Casas, el primer alcalde després del franquisme

Casas va ser alcalde de Sant Cugat entre el 1979 i el 1983

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha lamentat la mort de l'exalcalde socialista Àngel Casas, aquest dilluns 6 de novembre a l'edat de 85 anys.

Conesa ha volgut mostrar el seu condol a la família de Casas. "Ha estat una persona molt important per a la nostra ciutat, Sant Cugat està de dol. Vull recordar que l'alcalde va ser una de les persones a qui es va atorgar la medalla d'or, la distinció més important de la ciutat. És una persona que fins al darrer minut a treballat desinteressadament per aquesta ciutat, ho ha fet en totes les etapes de la seva vida, tant des de la seva professió, com des de diverses entitats santcugatenques".

L'alcaldessa ha recordat les primeres actuacions d'Àngel Casas com a alcalde de Sant Cugat. Entre aquestes destaquen el fet de dotar les escoles locals amb mestres de català, a través de diners del Consistori, posar transport públic als districtes, construir llars d'infants o aconseguir que el Ministeri traspassés l'edifici de l'escola de Magisteri que ocupava la UAB per destinar-lo a la Casa de Cultura.

Per la seva banda, el portaveu dels socialistes, Pere Soler, ha destacat que Casas "ha estat molt vital. Abans de ser alcalde, va ser un activista veïnal, era una persona arrelada. Tot i que l'any 1983 va deixar de ser alcalde, va continuar la seva tasca. Darrerament estava molt vinculat a tots els projectes de sostenibilitat.  Ell sempre deia que tot allò que s'aconseguia en l'àmbit de sostenibilitat havia de revertir directament sobre la ciutadania i la ciutat. Jo crec que és una persona que ha deixat empremta a la ciutat i que només podem donar ànims a la seva família, suport als seus amics. Nosaltres, els socialistes tenim un sentiment de tristor".

En el pròxim ple municipal, que tindrà lloc el dilluns, 20 de novembre, se li retrà un homenatge. A més, a partir d'aquest mateix dimarts, 7 de novembre, a partir de les 18.30 h al Consistori hi haurà un espai habilitat per tal que tots els santcugatencs que ho vulguin, puguin escriure les seves mostres de condol en un llibre. Aquest dimecres, 8 de nombre, l'església del Monestir acollirà una missa de comiat a qui va ser el primer alcalde de Sant Cugat després del franquisme.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem