El Consell d'Infants començar a caminar amb l'emergència climàtica com a repte

Un total de 40 nens i nenes, de 20 centres educatius diferents, formen el Consell d'Infants 2019-2020

El Consell d'Infants 2019-2020 s'ha posat en marxa el dimecres 20 de novembre, coincidint amb el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants i el Dia Mundial de la Infància. Un Consell d'Infants que ha estat presidit per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha traslladat als infants la tasca d'enguany: reflexionar sobre l'emergència climàtica i plantejar accions en l'àmbit local en què puguin participar els nens i nenes, les escoles i les famílies.

En aquest sentit, Ingla, ha afirmat que "la clau per canviar-ho som tots nosaltres" i que "cada petita acció que fem des que ens llevem fins que anem a dormir pot contribuir a resoldre aquesta emergència". Per la seva banda, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, s'ha adreçat també als nens i nenes: "Estem contents perquè enguany som més que l'any passat", ha apuntat, just abans de llegir els noms de tots els integrants del consell.

També hi han estat presents Sandra Casat (Junts per Sant Cugat), el tinent d'alcaldia Pere Soler (PSC), i el regidor de Participació, Marco Simarro (CUP), que s'han adreçat als infants animant-los a complir la tasca.

 

Els càrrecs del Consell d'Infants

"És una manera perquè els nens i nenes diguem la nostra"

A més, durant la constitució de l'ens, s'ha anomenat als vicepresidents: Biel Ruiz, de l'Escola Pins del Vallès; i Andrea Checa, del Pureza de Maria. Així, els dos infants seran els representants dels 40 alumnes de 5è i 6è de primària de 20 centres educatius diferents: "Formar part del consell és una oportunitat única per aprendre i donar la teva opinió sobre la ciutat. És una manera perquè els nens i nenes diguem la nostra", han explicat.

"Sant Cugat es compromet amb els infants i amb els seus drets"

Tampoc s'ho ha volgut perdre el vicepresident vicepresident d'UNICEF Comitè Catalunya, Ignasi Casanova: "Avui és el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, un tractat que dona rellevància al fet que ens ha d'importar què pensen els infants sobre el futur que ha de venir", ha dit, a més d'afegir que "Sant Cugat es compromet amb els infants i amb els seus drets".

Encesa de llum i manifest

Un cop ja acabat el Consell d'Infants, i amb motiu del Dia Mundial de la Infància, la façana de l'Ajuntament s'ha il·luminat de color blau per a l'ocasió, i un representant del Consell d'Infants, un del Consell de Joves, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i Ignasi Casanova, vicepresident d'UNICEF Comitè Catalunya, han llegit el manifest que ja es va llegir al ple municipal del mes de novembre.

Lectura del manifest de la infància. FOTO: Yves Dimant

Lectura del manifest de la infància. FOTO: Yves Dimant

 

 
Comentaris

Destaquem