Sant Cugat es compromet a vetllar pels drets dels infants i els adolescents

El consistori ha fet una declaració institucional en el marc del 30è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant

Sant Cugat del Vallès es compromet a vetllar pels drets dels infants i dels adolescents, adherint-se al Manifest redactat pel Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) amb motiu de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants aquest 20 de novembre, i amb motiu del 30è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant. Així ho ha aprovat presentant-ho com a Moció Institucional el Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat corresponent al mes de novembre.

El manifest s'ha redactat amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns ODS de l’Agenda 2030, i n'han fet lectura Paula Giménez, com a representant del Consell de Joves de Sant Cugat, i Andrea Checa, com a representant del Consell d'Infants de la ciutat.

Un manifest en el qual es fan valdre els valors del respecte i la igualtat com a "trets necessaris que la societat ha de millorar", prioritzant "la resolució de situacions de desigualtat com les diferències entre home i dona o bé casos de racisme i LGTBfòbia". Es destaca també la importància de la salut, volent promoure xerrades sobre drogues, educació sexual i alimentació, entre altres temàtiques.

Llegiu el manifest íntegre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem