Consells per prendre el sol amb seguretat

L'exposició del nostre cos al sol durant l'època estival pot provocar-nos danys greus a la nostra pell

L'època estival és la temporada de l'any en què més exposem el nostre cos al sol. Tot i que hauríem de tenir una cura diària de la nostra pell, estaria bé que les mesures de protecció cutània les augmentéssim a l'estiu. Per això mateix, és molt important que tinguem en compte diversos aspectes a l'hora de prendre el sol. 

- Abans d'exposar el nostre cos al sol és recomanable realitzar una exfoliació molt suau, aplicar una crema que nodreixi la pell i després, quan aquesta s'hagi absorbit, aplicar el fotoportector.

- Pel que fa al fotoprotector, és recomanable que si l'exposició és intensa, s'utilitzin productes d'alta protecció, de 50 o 50+. Si l'exposició solar és mínima, el factor pot ser entre 15 i 30.

- Quan sortim de casa cal que omplim la bossa amb les ulleres de sol, un barret o gorra, una samarreta especial per prendre el sol i poder-se banyar (per a les pells més sensibles), un para-sol fabricat amb materials que evitin el pas de la radiació ultraviolada perjudicial i no ens descuidem una ampolla amb aigua fresca i una mica de fruita per anar-nos hidratant.

- És important que evitem les hores de major intensitat de radiació ultraviolada. És a dir, les hores centrals de dia, que és entre les 11.00 h del matí i les 16.00 h de la tarda. 

 

- També és saludable aprofitar l'ombra d'un arbre i no apropar-se a superfícies blanques i brillants que puguin actuar com a mirall i reflectir més intensament els raigs de sol.

- Un cop a la platja o la piscina caldrà que anem reaplicant el fotoprotector. Aquest aspecte variarà segons la franja horària de l'exposició solar. Cada dues hores o abans si hi ha contacte amb l'aigua més de 30 minuts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem