Així ha crescut la pandèmia a Sant Cugat: els casos es multipliquen per tres en vint dies

El risc de rebrot per coronavirus és molt alt a Sant Cugat

Sant Cugat és un dels municipis que més preocupa pel creixement de casos de coronavirus. La Generalitat de Catalunya ha demanat a la ciutadania no sortir de casa i limitar l'activitat social per frenar el ritme de contagis a Sant Cugat i catorze pobles més del Vallès Occidental. A més, s'han imposat noves restriccions en restauració.

Més info: Es demana als santcugatencs quedar-se a casa tant com es pugui

 

La realitat és que els casos de coronavirus han crescut de manera important durant les últimes setmanes a Sant Cugat, així com el risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia. La setmana del 8 de setembre es van registrar una quarantena de nous positius de covid-19, mentre que a la del 29 de setembre la xifra es va disparar fins als 134, la més elevada des de l'inici de la pandèmia.

El risc de rebrot també s'ha disparat i va passar dels 133 punts al 8 de setembre als 353 al 3 d'octubre. A partir de 200 es considera que el risc és molt alt. Tot i això, en els darrers dies s'ha reduït lleugerament i actualment se situa en els 260. De fet, si fa uns dies Sant Cugat era dels municipis de l'entorn amb més risc, ara es veu superat per moltes altres ciutats.

 

Hospitalitzacions

Però una dada a tenir en compte i que diferencia la situació actual de la viscuda als mesos de març i abril són les hospitalitzacions i els pacients a l'UCI. La xifra de pacients hospitalitzats s'està mantenint en els 5 o 6 per setmana i els ingressos a l'UCI, entre 0 i 2. Els experts assenyalen que s'estan fent moltes més proves, per la qual cosa es detecten molts més casos que no són greus. De fet, la mitjana d'edat dels nous positius se situa per sota dels 40 anys.

Tot i això, les xifres d'hospitalitzcions a Mútua de Terrassa, hospital de referència per Sant Cugat, també s'han incrementat: de 18 pacients (3 dels quals a l'UCI) registrats el passat 10 de setembre als 52 ingressats a data 9 d'octubre, set dels quals es troben a la unitat de cures intensives. Actualment hi ha 10 santcugatencs ingressats a l'hospital per la Covid-19 i un a l'UCI.

 
Comentaris

Destaquem