Cs demana al Parlament que el CAP tingui un pediatre les 24 hores del dia

La formació taronja porta ara la proposta al Parlament de Catalunya, després d'haver-la presentat al ple municipal del mes de maig

Ciutadans demanarà al Parlament de Catalunya que el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, situat al carrer de la Mina, compti amb un servei d'urgències pediàtriques les 24 hores al dia els 365 dies l'any.

El diputat de Cs al Parlament Jorge Soler portarà la proposta de la formació taronja, després que aquesta fos presentada al ple municipal de Sant Cugat del mes de maig i comptés amb el suport de totes les formacions del ple, excepte ICV-EUiA, que es va abstenir. 

En aquest cas, tal com ha destacat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, "sabem que no és competència de l'Ajuntament, i el pas següent doncs és presentar des del grup parlamentari la proposta al parlament, perquè tiri endavant".

Per la seva banda,  Soler ha explicat que "per a nosaltres la salut és una prioritat. Només cal donar una volta per Sant Cugat per veure la seva realitat i per veure doncs la necessitat en termes de salut. Nosaltres considerem que és lamentable que la conselleria hagi d'estudiar encara una necessitat tan fàcil de detectar com la que aquí es detecta. Que és tenir un pediatre les 24 hores al dia els 365 dies l'any".

Actualment, no existeix cap servei de pediatria durant les nits de dilluns a divendres, ni els dissabtes a partir de les 15 hores, ni els dies festius, fet que obliga a les famílies que tenen urgències pediàtriques fora d'aquests horaris a desplaçar-se a altres poblacions, com Terrassa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem