Sant Cugat demanarà que el CAP tingui un servei d'urgències pediàtriques de 24 hores

La proposta ha estat presentada per Ciutadans al ple municipal d'aquest dilluns, 15 de maig

Sant Cugat demanarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que doti el CAP del carrer de la Mina amb un servei d'urgències pediàtriques les 24 hores del dia durant cada dia de la setmana. 

A més, el Consistori demanarà al Departament que inclogui al nou Pla Nacional d'Urgències Sanitàries de Catalunya, que realitzi les modificacions i ajustos necessaris per a donar el millor servei a la ciutadania. Actualment, no existeix cap servei de pediatria durant les nits de dilluns a divendres, ni els dissabtes a partir de les 15 hores, ni els dies festius.

La regidora de Ciutadans, Munia Fernández-Jordán, ha recordat que es tracta "d'una demanda generalitzada de la ciutadania. Sant Cugat és una ciutat amb molts infants i tenir cura d'ells ha de ser una prioritat".

En línies similars s'han expressat Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES, i la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert. "Aquesta moció recull una reivindicació històrica". Tot i això, Gibert ha senyalat que "l'atenció primària s'ha d'enfortir perquè hi ha un mal ús". 

La tinent alcalde de Cicles de Vida, Susanna Pellicer, ha recordat que el Consistori ha reclamat en reiterades ocasions aquesta proposta. "Ens hem reunit diverses vegades amb els consellers. De fet, el passat 4 d'abril l'alcaldessa, Mercè Conesa, escrivia al conseller de Salut, Toni Comín, per explicar-li la precarietat que hi ha al CAP del carrer la Mina. També hem reclamat a Mútua de Terrassa, empresa que té la concessió dels CAPs de Sant Cugat, que posin el servei de pediatria d'urgències 24 hores. Seguirem reclamant a tots els nivells una atenció sanitària de més qualitat per als nostres ciutadans". 

La moció, presentada per Ciutadans, ha comptat amb el suport de totes les formacions excepte ICV-EUiA que s'ha abstingut. 

Mireu les millors imatges del ple municipal del maig. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem